Pripreme za obranu od poplave

Pripreme za obranu od poplave

Državna uprava za zaštitu i spašavanje izradila Naputak za postupanje stanovništva koje je ugroženo poplavama

Zbog nadolazećeg vodenog vala iz Slovenije i priprema za moguću poplavu na području Zagrebačke županije u prostorijama Zagrebačke županije sinoć je održana sjednica županijskog Stožera zaštite i spašavanja.

Petar Vitas, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Zagreb izvijestio je kako je 11 jedinica lokalne samouprave uz tok rijeke Save (Velika Gorica, Orle, Rugvica, Pokupsko, Zaprešić, Marija Gorica, Brdovec, Samobor, Sv. Nedelja, Ivanić-Grad) odnosno Kupe (Pisarovina) obaviješteno o potrebi aktiviranja gradskih i općinski stožera za zaštitu i spašavanje. Kazao je i kako je Državna uprava za zaštitu i spašavanje izradila Naputak za postupanje stanovništva koje je ugroženo poplavama.

Zvonko Marenić iz Hrvatskih voda i zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Novosel izvijestili su kako su sve ekipe na terenu pripravne. Najveći udar očekuje se u općini Brdovec s obzirom da na određenim dijelovima nema izgrađenog nasipa.

Načelnik Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije Rudolf Vujević stavio je Stožer u stanje pripravnosti kao i sve prateće službe (Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Zagrebačke županije, Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije, Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije, Policijsku upravu Zagrebačku).

U prostorijama Zagrebačke županije organizirano je cijelonoćno dežurstvo članova Stožera zaštite i spašavanja kako bi se kontinuirano mogle zaprimati informacije s terena. Također, od gradskih i općinskih stožera zatraženo je da dostave izvješće o stanju na svom području te poduzetim mjerama. (zg-m)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni