Pripreme za gradnju podzemne garaže u Klaićevoj

Pripreme za gradnju podzemne garaže u Klaićevoj

Na lokaciji srednjoškolskog igrališta „Savska-Kačićeva-Klaićeva-Kršnjavoga“  osim garaže planira se još i gradnja trgovačkih, uslužnih i sportskih sadržaja. Projekt se planira realizirati po modelu javno-privatnog partnerstva, a Grad Zgareb je objavio Poziv na konzultacije kako bi se izabrao privatni partner za ovaj projek.

Grad Zagreb je uputio poziv za jednodnevne konzultacije koje će se održati 19. ožujka 2014. godine, na lokaciji Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27. Na tim će se konzultacijama svim zainteresiranim ponuditeljima predstaviti projekt izgradnje podzemne garaže na lokaciji srednjoškolskog igrališta „Savska-Kačićeva-Klaićeva-Kršnjavoga“ u Zagrebu. Osim garaže tu se planira izgradnja ostalih trgovačkih, uslužnih i sportskih sadržaja.

Iz Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo napominju kako su imovinsko-pravni odnosi za tu lokaciju riješeni.

Model javno-privatnog partnerstva

Srednjoškolsko igralište smješteno je u zapadnom dijelu gdje dominiraju kulturni događaji kazališta i muzeja, obrazovne ustanove  škole i fakulteti i zdravstvena ustanova Klinika za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici. Godinama se isticao upravo problem parkiranja za sve korisnike usluga Klinike za dječje bolseti u Klaićevoj ulici.

„Izgradnjom ovog multifunkcionalnog objekta poboljšati će se prometna infrastruktura i kvaliteta življenja u tom dijelu grada i osigurati uvjeti  i prostor za športske aktivnosti na otvorenom i zatvorenom prostoru“, naglasila je Mirka Jozić, pročelnica Ureda.

Projekt se planira realizirati po modelu javno-privatnog partnerstva, a Grad Zgareb je objavio Poziv na konzultacije povodom skorog početka postupka javne nabave kako bi se izabrao privatni partner za ovaj projekt.

„Za sada nije poznata vrijednost ove investicije kao niti početak i dovršetak radova. Te informacije biti će poznate tek nakon što se odabere privatni partner“, objašnjava Jozić.

(zg-magazin)