Pripreme za Festival proljeća u Zoološkom vrtu

Pripreme za Festival proljeća u Zoološkom vrtu

(Foto: ZOO Zagreb)

Prigodno je oslikano deset velikih pisanica koja će krasiti Vrt tijekom Festivala proljeća u Divljem srcu grada

U Zoološkom vrtu grada Zagreba u tijeku su pripreme za prvi Festival proljeća, koji će početi u subotu, 20. ožujka, a trajat će do 11. travnja. Riječ je o novoj manifestaciji zagrebačkog ZOO-a koja povezuje buđenje prirode, u prvom redu životinjskog svijeta, s uskrsnim običajima.

Prigodno je oslikano deset velikih pisanica koja će krasiti Vrt tijekom Festivala proljeća u Divljem srcu grada.

U prigodno ukrašenom Zoološkom vrtu posjetitelji se subotama i nedjeljama mogu uključiti u obilaske tijekom kojih će edukatori govoriti o ornitologiji te mladuncima u životinjskom svijetu.

Mala škola ornitologije – naziv je obilaska čiji će sudionici moći doznati mnoge zanimljive činjenice o raznolikosti, biološkim karakteristikama, životu, razmnožavanju i ugroženosti ptica. Govorit će se o ulozi zooloških vrtova u zaštiti ptica te načinima kako im i građani mogu pomoći.

Drugi tematski obilazak vezan je uz mladunce u životinjskom svijetu. Naglasak će se staviti na odnose mladunaca i roditelja te odnose između oba roditelja.

U obilaske će se kretati na svaki puni sat između 11 i 15 sati pokraj glavne blagajne. Zainteresirani se u obilaske mogu uključiti bez prethodne najave, ali broj sudionika određuju važeće epidemiološke mjere.

Najmlađe posjetitelje razveselit će i zabavne igre koje se organiziraju vikendima: Gladan kao… zec!, Kakav otac, takav sin, Kukavica, Svi u jato, Žablji život i Vrijedna pčelica.

Zagrebački obrtnici svoje će radove predstavljati na Zebrinu trgu.

Na Uskrsni ponedjeljak tradicionalno će se održati događaj Zekanje u Zoo vrtu.

Velika uskrsna jaja jučer su oslikavali ulični umjetnik Boris Bare, studenti Akademije likovnih umjetnosti, polaznici Centra za likovni odgoj, članovi Likovnih udruga i Udruge invalida rada, učenici i umjetnici, a akciji su se pridružili i vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba.

Riječ je o pisanicama načinjenih od stiropora visokima 125 centimetara koje će nakon sušenja biti raspoređene po Zoološkom vrtu.

»Drago nam je što Zoološki vrt ponovo postaje izložbeni prostor na otvorenom. Uz renomirane umjetnike i kreativce ovaj put kist u ruke uzimaju i neki koji su do sada skrivali svoj slikarski talent. Velike pisanice bit će izložene na Edukacijskom trgu. Kako bi posjetiteljima posjet Divljem srcu grada u nadolazećem razdoblju ostao u što ljepšem sjećanju, vikendom ih očekuju i poučno-zabavni program te prigodno dekorirane točke za poticanje dobrog raspoloženja i fotografiranje«, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni