Priprema se značajno poskupljenje parkinga?

Priprema se značajno poskupljenje parkinga?

Zbog nabavke novih kamiona i opreme mogu se očekivati i (znatno) veći računi od Čistoće

Po svemu sudeći, uskoro se sprema se novi financijski udar na građane, točnije vozače. Naime, parkiranje u prvoj zoni od 1. svibnja moglo bi koštati 10 umjesto 6 kuna, u drugoj bi sat trebao poskupjeti s 3 na 5 kuna, u trećoj s 1,5 na 2 i u novoj, zasad nepoznatoj petoj zoni cijena bi mogla iznositi 1 kunu po satu, piše Večernji list. Novost je i da se planira naplata parkinga od 0 do 24 sata, što bi dodatno trebalo povećati prihode Zagrebačkom holdingu, odnosno podružnici Zagrebparking, a poskupjet će i parkiranje u javnim garažama.

Navodno se radi o prijedlog Zagrebačkog holdinga koji je poslan Gradu Zagrebu. Prema prvim procjenama ova poskupljenja povećala bi godišnju dobit zagrebačke megatvrtke za čak 38,7 milijuna kuna. No takav zahtjev iz ZGH mora prethodno odobriti gradonačelnik Milan Bandić koji je jučer novinarima izjavio kako takav prijedlog do njega još nije došao. Odobri li ga gradonačelnik, prijedlog će se naći na izglasavanju u Gradskoj skupštini.

Prema pisanju Večernjeg koji se poziva na izvore u ZGH uskoro se mogu se očekivati i (znatno) veći računi od Čistoće, zbog nabavke novih kamiona i opreme, unatoč tome što će se prikupljati razvrstane sirovine koje imaju svoju tržišnu vrijednost.

Vezano uz najavu poskupljenja zatražili smo potvrdu, odnosno pojašnjenje u Zagrebačkom holdingu iz kojeg su nam poručili kako zasad o ovoj temi nemaju nikakvih komentara. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni