Priprema se treći dio dokumentarca “Heroji Vukovara”

Priprema se treći dio dokumentarca “Heroji Vukovara”

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u srijedu u Gradskoj upravi autore dokumentarnog filma Heroji Vukovara, Eduarda i Dominika Galića.

Nakon velikog uspjeha prvog i drugog dijela dokumentarca koji govori o borcima s prve crte bojišta za obranu Vukovara 1991. godine u kojem su govorili neki od najvećih hrvatskih branitelja, kako se čulo, u pripremi je realizacija i trećeg dijela.

Treći dio serijala obuhvatit će punktove koji su direktno vezani uz grad, kao što su Bogdanovci i Lužan, ali i priču o Tigrovima koji su bili sastavni dio grupacije koja je branila Vukovar, pojasnio je scenarist Dominik Galić, istaknuvši kako vjeruje da će to biti najbolji serijal do sada.

Budući da se novi nastavak dokumentarca o Vukovaru neće baviti samo braniteljima koji su Vukovarci po rođenju i življenju, već i braniteljima koji su dolazili iz drugih dijelova Hrvatske, a time i brojnim Zagrepčanima, zadaća je Grada Zagreba da se uključi u potporu tom projektu, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić. Također je dodao da će Grad zajedno s Ministarstvom kulture i Ministarstvom branitelja sagledati financijske potrebe projekta i zajednički ga poduprijeti. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni