Pripravnici za Ferrarijeve mehaničare morat će savladati (i) staru tehnologiju

Pripravnici za Ferrarijeve mehaničare morat će savladati (i) staru tehnologiju

Ferrari je odlučio nadograditi svoj program naukovanja za pripravnike – mehaničare u dobi od 16 do 19 godina uvođenjem novim obrazovnih cjelina posvećenih održavanju klasičnih automobila, prenosi Design Products & Applications.

Naime, u današnjem digitalnom svijetu u kojem caruju aplikacije i pametni telefoni, većina mladih koji ne namjeravaju nastaviti daljnje školovanje nije upoznata sa sustavima paljenja automobila, rasplinjača, ručnih mjenjača i dr. te ne znaju kako oni rade.

Zato je Ferrari odlučio nadopuniti svoj obrazovni program koji je usmjeren na održavanje starijih modela i oldtajmera. Pripravnici će stoga učiti o starijim sustavima paljenja (npr. magnetsko paljenje), o sustavu punjenja akumulatora putem dinama, višestrukim Webber rasplinjačima, mehaničkim sustavima za ubrizgavanje goriva, ručnim mjenjačima…

Nova generacija Ferrarijevi pripravnika koja se upisuje u rujnu 2017. predviđene će cjeline završiti unutar trogodišnjeg naukovanja.

Obrazovanje za Ferrarijevog servisnog tehničara traje tri godine, isto kao i za tehničara za karoseriju i njene dijelove, dok program za servisnog savjetnika i savjetnika za rezervne dijelove traje dvije godine.

Ferrari trenutačno traži pripravnike za područje Ujedinjenog Kraljevstva, a s obzirom da im se nakon obrazovanja otvara mogućnost rada u prestižnoj automobilskoj kući ne treba sumnjati da će se prijaviti popriličan broj zainteresiranih. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni