Pripazite kako mu se obraćate: Gradonačelnik dobio crni pojas u taekwondou

Pripazite kako mu se obraćate: Gradonačelnik dobio crni pojas u taekwondou

U povodu obilježavanja 50 godina taekwondoa u Hrvatskoj, gradonačelnik Milan Bandić je u srijedu u gradskoj palači Dverce primio predstavnike Svjetske i Europske taekwondo federacije, Hrvatskoga i Zagrebačkog taekwondo saveza te sportaše – osvajače medalja na Europskome prvenstvu u taekwondou za seniore koji su u ruskome Kazanu osvojili osam medalja, od čega tri zlatne.

»Taekwondo na pravi način utjelovljuje latinsku izreku Mens sana in corpore sano jer u njemu nema direktnih kontakata, ali razvija koordinaciju pokreta i uvježbava brzinu i reflekse«, poručio je gradonačelnik svim osvajačima medalja te je čestitao Hrvatskomu i Zagrebačkomu taekwondo savezu na važnoj obljetnici i što taekwondo promoviraju u Hrvatskoj gdje danas djeluje više od 250 klubova.

»Za nas je danas veliki dan. Medalje koje smo ove godine osvojili dokaz su da se taekwondo i nadalje razvija u Hrvatskoj«, naglasio je Anto Nobilo, predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza.

Chungwon Chue, predsjednik Svjetske federacije je gradonačelniku poklonio počasni crni pojas – 10. Dan za podupiranje Hrvatskoga i Zagrebačkog taekwondo savezu.

Prva demonstracija taekwondoa je bila na Katarininome trgu 1968., nakon čega se osnivaju klubovi širom zemlje, a potom i Hrvatski i Zagrebački savez. S više od 140 klubova, taekwondo je nakon nogometa najmasovniji i najtrofejniji sport u Hrvatskoj. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni