Princ Fašnik preuzeo ključeve Samobora po 190. put

Princ Fašnik preuzeo ključeve Samobora po 190. put

»Ukidam poreze, prireze, članarine, školarine, karnete, vinjete i svemoguće namete… Primite se posla i zmišljajte bedastoće, a kome se neda nek samo gleda…«, poručio je Princ Fašnik okupljenim građanima

Ključevi grada Samobora završili su u petak, 29. siječnja, u rukama nove fašničke vlasti i tako je uspješno po 190. put zaživjela Slobodna Fašnička Republika Samobor! Gradonačelnik Krešo Beljak još je jednom kapitulirao pred argumentima fašničkog puka predvođenog Princom Fašnikom, Srakom, Sucem i Fiškalom, koji će vladati Samoborom sve do 9. veljače.

»Prošlo je vreme črne kmice, sveopće besparice i krizne nesanice. Smrknulo je zelenašima i profiterima, a svanulo nama fašničkim proleterima. Opet jašim na čelu kolone i predvodim marš u gostione. Delim vruće krafne, i saftne kobase, nedam da muziku do jutra gase, potičem široke fašničke mase da se nakite i ukrase, pa ko lepe maske noriju do daske. Ukidam poreze, prireze, članarine, školarine, karnete, vinjete i svemoguće namete… Primite se posla i zmišljajte bedastoće, a kome se neda nek samo gleda. Nek vam je u glavi samo jen slogan: Bedaki noriju saki dan, a pametni samo na Fašnik!«, poručio je Princ Fašnik okupljenim građanima.

Jubilarni rođendan Samoborskom fašniku među prvima je čestitao i dodijelio posebno priznanje Samoboru predsjednik Udruge hrvatskih karnevalskih gradova Ivan Prpić-Špika. Kroz 190. Fašničku Republiku prošle su i prve gostujuće skupine maškara te se predstavile srednjoškolske grupe. Glavni glazbeni gost večeri bio je Jole, a za okupljene je bilo organizirano i gledanje utakmice polufinala rukometnog EP između Hrvatske i Španjolske na video zidu.

Samoborski Fašnik trajat će dva vikenda, a završiti na pokladni utorak, uz temu »190 let fašnik raste i sve je plus 5« te uz slogan Pokaži novu facu na Srakinu placu. Najmlađima su namijenjena subotnja i nedjeljna prijepodneva (6. i 7. veljače) uz šarene dječje povorke na središnjem gradskom trgu. Odrasli će uživati u raznolikom poslijepodnevnom i večernjem programu u zabavnim i satiričnim tonovima. U glazbenom dijelu nastupaju poznata imena glazbene scene: Crvena jabuka (5.2.), Dječaci (6.2.), Kim Verson (7.2., Dječji fašnik), Od sumraka do zore (7.2.) i na zatvaranju Miroslav Škoro (9.2.), uz dakako i goste iznenađenja.

Organizirana su i fašnička sportska nadmetanja Srakotrk, Metloboj i Krafling, igraonica Legića, štandovska gastro i suvenirska ponuda, tabori mjesnih odbora, izbori najmaski, najbolje maskiranog ljubimca te najrazglednice Dječjeg fašnika u suradnji s Hrvatskom poštom. Samoborski ugostitelji također su uključili u fašničko-rođendansku proslavu svojim posebnim programima.

Detaljnije informacije pogledaje na web stranici www.fasnik.com te profilima Samoborskog fašnika na društvenim mrežama. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni