Princ Fašnik poveo Sraku na romantično putovanje u zagrebački ZOO

Princ Fašnik poveo Sraku na romantično putovanje u zagrebački ZOO

Usput su istražili i moguća skloništa, jer planiraju zatražiti azil u Maksimiru i pobjeći prije okrutnog fašničkog suđenja za koje znamo kako uvijek završi

Suveren Slobodne Fašničke Republike Samobor odlučio je ove godine promijeniti taktiku. Poučen iskustvom prijašnjih 190 godina, kada su ga optuživali pa palili za sve i svašta, počeo je tražiti sigurno mjesto gdje bi i prije suđenja mogao zatražiti azil i pobjeći sa svojom dragom Srakom. Malo je razmislio i dosjeto se! Iskoristit će svoja poznanstva u zagrebačkom Zoološkom vrtu, jer je novi direktor Zoološkog vrta Damir Skok, njihov Samoborac. Tajna služba Fašničke republike odradila je svoj dio posla, pa su Princ i Sraka u ponedjeljak, 1. veljače u potpunoj tajnosti obišli zagrebački ZOO.

fasnik_2016_princ_u_zoo_5Tamo im je direktor Skok, kao pravom i prvom prinčevskom paru u Maksimiru, osigurao privatan obilazak zoološkoga vrta. Pogledali su mogu li se neopaženo sakriti među majmunima, pa su u istu svrhu razgledali i nastambe za zebre i deve. Obišli su tropske predjele, gdje se Sraki najviše svidio krokodil, pa je domaćine zamolila da je se sjete ukoliko budu imali kojeg viška, jer joj se potrgala torbica. Hranili su i morske lavove Zagija, Edith i Pepi, a medvjede i lavove su ipak pustili na miru jer su drijemali a baš je bilo vrijeme ručka… Pronašli su i fašničke krave, koje se pretvaraju da su američki bizoni, a otkrili su i novu vrstu ježa. Suhog travnatog. Svagdje im je bilo baš lijepo, a najdraži dio posjeta im je bio… ali to vam još ne smijemo otkriti. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni