Prikupljeno pet puta više od traženih sredstava za izradu dječjih nosiljki za izbjeglice

Prikupljeno pet puta više od traženih sredstava za izradu dječjih nosiljki za izbjeglice

U kampanji je ukupno sudjelovao čak 441 donator, a više od pola donacija bilo je iz Hrvatske

Uspješno je završena hrvatska crowdfunding kampanja „Lighten the Load of Syrian Mothers“, odnosno „Olakšajmo teret: Pomozimo sirijskim majkama baby slingovimau”, u organizaciji društvenog poduzeća BRODOTO prikupivši više od 90,000 kuna za izradu nosiljki za bebe izbjeglica.

Ovo je prva hrvatska crowdfunding kampanja čiji je početno traženi iznos peterostruko premašen te jedna od rijetkih kampanja u svijetu s temom izbjeglica. U kampanji je ukupno sudjelovao čak 441 donator, a više od pola donacija bilo je iz Hrvatske.

Kampanju je pokrenulo društveno poduzeće Brodoto u suradnji s udrugom RODA, udrugom Kamensko, filmskim inkubatorom Blank i fotografskim kolektivom Kamerades.COntributions by country

Od prikupljenih sredstava bit će omogućena izrada i distribucija više od 550 nosiljki izbjegličkim obiteljima u Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji. Prvotno traženih 2300 dolara za izradu 100 nosiljki prikupljeno je već nakon prva dva sata od lansiranja kampanje. Time je ujedno ovo postala prva hrvatska crowdfunding kampanja koja je u tako kratkom roku uspjela prikupiti traženi iznos.

„Nakon što smo premašili traženi iznos za 100 nosiljki, volontiranjem na terenu shvatili smo da potreba za nosiljkama neće nestati te smo zadovoljni da su ljudi ćemo moći proizvesti više od prvotno ciljanog”, izjavio je Marko Gregović, voditelj kampanje i direktor društvenog poduzeća Brodoto. „Ubrzo ćemo izdati i crowdfunding priručnik kako bismo drugim ljudima dali savjete kako uspješno lansirati njihove kampanje.”

Sredstva za „Lighten the Load of Syrian Mothers“ su prikupljana 15 dana na platformi Indiegogo, a donacije su pristizale iz cijelog svijeta. Prvih 100 nosiljki trenutno se šije u udruzi Kamensko, a njihova distribucija očekuje se u naredna tri tjedna. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni