Prijevoz gledatelja na Snježnu kraljicu

Prijevoz gledatelja na Snježnu kraljicu

Zagrebački električni tramvaj i ove godine organizira izvanredni prijevoz gledatelja na slalomske utrke Svjetskog skijaškog kupa VIP Snow Queen Trophy koje se 3. i 5. siječnja održavaju na Medvednici.

Izvanredna organizacija počinje tramvajskim prijevozom putnika do Mihaljevca te autobusnim od Mihaljevca do Sljemena.

Uz postojeće, uspostavit će se novo izlazno-ulazno tramvajsko stajalište na terminalu Mihaljevac, na Ksaverskoj cesti, neposredno prije raskrižja s Gračanskom cestom, kako bi se putnicima osigurao najkraći mogući put od tramvaja do autobusa (i obrnuto).

Autobusni promet

Ulazak (izlazak) putnika u autobuse izvanredne linije bit će na istočnoj strani Gračanske ceste, sjeverno od raskrižja s Ksaverskom (uz terminal Mihaljevac).

Prometovat će dvije izvanredne autobusne linije:

  •   Mihaljevac – Dom željezničara (zona A – crvena)
  •   Mihaljevac – Žensko sedlo (zona B – plava)

Za vrijeme održavanja natjecanja „Ladies World Cup“ u utorak, 3. siječnja, izvanredna organizacija prijevoza počet će prvim polaskom autobusa s Mihaljevca u 10.00 i trajat će do zadnjeg polaska sa Sljemena u 19.00 sati, a za vrijeme održavanja natjecanja „Men’s World Cup“ u četvrtak, 5. siječnja, izvanredna organizacija prijevoza počet će prvim polaskom autobusa s Mihaljevca u 11.00 i trajat će do zadnjeg polaska sa Sljemena u 21.00 sat.

Ostale autobusne linije

Autobusi linije 102 Britanski trg – Mihaljevac, prometovat će u utorak, 3. siječnja od oko 9.30 do 12.00 sati i u četvrtak, 5. siječnja od oko 10.30 do 13.30 sati redovnom trasom, skraćeno, te će kao početno-krajnje stajalište koristiti lokaciju Šestinski

vijenac/Šestine (crkva). Autobusi će redovnom trasom ponovno voziti prema procijeni glavnog prometnika (ovisno o prometnom opterećenju u zoni terminala).

Autobusi linije 233 Mihaljevac – Markuševec prometovat će redovnom trasom.

Izvanredna linija 140 Mihaljevac – Sljeme, koja prometuje kao zamjena za žičaru, , u utorak i četvrtak, 3. i 5. siječnja neće prometovati. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t