Prijedlog za gradonačelnika Bandića

Prijedlog za gradonačelnika Bandića

(Foto: M. Funda)

Ako pokus uspije, evo mu ponovno puno glasova. Lijepo je imati fontane, ali još ljepše bi bilo zatvoriti Jakuševac, a nepotrebnim učiniti preradu biootpada u Mamutici

U izvrsnoj radio emisiji 1. programa Hrvatskoga radija Putujemo Hrvatskom, akademik Josip Bratulić trajno ponavlja misao: »Pješke se ne putuje najbrže, ali se vidi najviše«. Vremenom sam sve više pješak, posebno u središtu grada. I evo prijedloga za gradonačelnika Milana Bandića.

Uočio sam, posebno na Zrinjevcu, posude za smeće s natpisom. »Moj Zagreb je lijep, a još je ljepši kada je čist«. Pozdravljam ove posude za smeće iz dva razloga.

Prvi je banalan, što više mogućnosti za odlaganje, pa makar samo papirnatih računa. Na drugi razlog, tjedno me potiče Viktorov poučak. On tvrdi, što prihvaćam, da je za uspješno gospodarenje otpadom dovoljna jedna posuda. Da to omogućuje hrvatsko patentirano rješenje. Pretvoreno u tvornice za gospodarenjem otpadom diljem svijeta. Da, ali?

Resorni ministar misli da je optimalno rješenje sakupljanje otpada u tri posude. Sadržaj kojih se zatim prebacuje u jedan kamion. A biootpad da treba procesirati npr. u zagrebačkoj Mamutici. Svaka čast Ministru, članu Mosta.

U trenutnoj domoljubnoj suradnji iliti koaliciji, postoji jedan moćan partner. Gradonačelnik, gospodin Milan Bandić. Koji se priprema da od Zagrepčana zatraži još jedan gradonačelnički mandat. Evo mu dopunski argument za ponovni izbor.

Poučen uspjehom sakupljanja smeća na Zrinjevcu u jednoj posudi, neka naruči u Hrvatskoj patentirano rješenje s jednom kantom. Mislim da najmanja, nazovimo to pokusna tvornica, košta oko 3,5 milijuna kuna. Što je to za Zagreb. Ako pokus uspije, evo mu ponovno puno glasova. Lijepo je imati fontane, ali još ljepše bi bilo zatvoriti Jakuševac, a nepotrebnim učiniti preradu biootpada u Mamutici. A kazne od Europske unije nam se opasno približavaju.

Igor Čatić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni