Prijave za “Kutiju šibica” započinju 2. studenoga

Prijave za “Kutiju šibica” započinju 2. studenoga

Zagreb se sprema za veliko jubilarno izdanje najpoznatijeg malonogometnog turnira u regiji

Najpoznatiji malonogometni turnir u regiji, Kutija šibica slavi velikih 50 godina i najavljuje povratak u zagrebačke sportske dvorane. Turnir će se održati od 20. studenoga do 29. prosinca. Službeni početak prijava započinje u utorak, 2. studenoga, a završava 9. studenoga 2021. godine.

Krešimir Čivrag, Robert Grdović, Korab Morina, Josip Palić, Stjepan Pavlić, Pavao Sudy, Hrvoje Štrok, Mario Švigir i Mićo Vujanić imena su koja su obilježila Kutiju šibica kroz protekla desetljeća. Ova ekipa se ususret ovogodišnjeg jubilarnog turnira okupila u Domu sportova gdje su zaigrali nogomet zlatnim rođendanskim loptama.

»Unatoč vrlo izazovnom i neizvjesnom vremenu, u kojem i dalje svi živimo, želimo vratiti Kutiju šibica tamo gdje joj je i mjesto – u sportske dvorane. U srca navijača na tribinama te brojnim sportašima kojima je ovo prilika za ne samo sjajne sportske pothvate i rezultate i nezaboravna druženja«, poručio je Bernard Grebenar, ravnatelj Ustanove Upravljanje sportskim objektima koja je suorganizator turnira.

Uz 50. seniorski turnir igrat će se i 14. veteranski turnir te 5. turnir žena, s ukupnim nagradnim fondom u iznosu od 170.000 kuna.

Igra se na pet lokacija

Cijene kotizacija nisu se mijenjale ni ove godine pa će tako za seniorski i veteranski turnir biti potrebno uplatiti 1000, a za turnir žena 200 kuna. Prijave se mogu predati putem mrežne stranice www.kutija-sibica.hr ili direktno u Domu sportova, svakog dana od 12 do 20 sati, u sobi 125.

Izvlačenje parova bit će održano 17. studenoga. Nakon toga kreću sportski dvoboji na čak pet lokacija – u dvorani 2 u Domu sportova te dvoranama Boško Božić Pepsi, Dubrava, Pešćenica i Sutinska vrela.

Seniorski i veteranski turnir igraju se loptom veličine broj pet, s pet igrača u polju i jednim vratarom, dok se turnir žena igra s loptom veličine četiri kao i s četiri igračice u polju te jednom vrataricom.

Zlatna nogometna i navijačka groznica započinje na Štefanje, kada nas očekuje početak spektakularne završnice. Pobjednička momčad povijesne i jubilarne 50. Kutije šibica bit će poznata u srijedu, 29. prosinca. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni