Prijave za besplatno vježbanje do 1. studenoga

Prijave za besplatno vježbanje do 1. studenoga

Projekt “Zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost – Getfit4free” Grada Zagreba i Kineziološkog fakulteta u Zagrebu koji nudi stručni program tjelovježbe za održavanje i unapređenje zdravlja nastavlja se do lipnja 2021., a prijave za sudjelovanje otvorene su do nedjelje 1. studenoga.

“Tijekom trajanja projekta građani će dobiti mnoge informacije o konkretnim pojedinostima ispravnog provođenja programa, praćenju individualnih smjernica tijekom treninga te savjete o ostalim aspektima važnim za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti”, navodi voditelj projekta prof. dr. Damir Knjaz.

Predviđeno je testiranje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti kod svih korisnika u svrhu utvrđivanja rezultata bavljenja zdravstveno usmjerenom tjelesnom aktivnosti, kao i izrada individualnih preporuka i programa za nastavak aktivnosti, navodi se u priopćenju.

S obzirom na epidemiološku situaciju, u ovom ciklusu vježbanja provodit će se samo programi na otvorenom u obliku treninga nordijskog hodanja koji prenose poruku stručnjaka koliko su svakodnevno kretanje, boravak u prirodi na čistom zraku te tjelesna aktivnost važni za očuvanje zdravlja upravo u doba pandemije.

Ciljana skupina korisnika projekta su rizične skupine tjelesno neaktivnih građana srednje i starije životne dobi od 35 do 65 godina koji uglavnom žive sjedilačkim načinom života zbog čega je kod njih znatno povećan rizik od raznih zdravstvenih tegoba uslijed nezdravog načina života.

Osim doprinosa u poticanju zdravih životnih navika organizatori smatraju da će jedan od rezultata zasigurno biti i smanjenje troškova zdravstvene skrbi kroz prevenciju nezdravog načina života te kvalitetniji život u Gradu Zagrebu.

Građani u besplatnim programima vježbanja mogu sudjelovati sve do lipnja 2021. godine, a prijaviti se možete na: http://www.getfit4free.eu/pretprijave-za-nordijsko-hodanje/ (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni