Prijam za osvajače medalja na SP-u u samostrelu

Prijam za osvajače medalja na SP-u u samostrelu

(Foto: www.zagrebacka-zupanija.hr)

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić u utorak je primio je i prigodno nagradio članove Streljačkog društva „Dubrava 1094“, koji su osvojili medalje na Svjetskom prvenstvu u samostrelu u Rusiji održanom od 12. do 19. kolovoza 2019. godine.

Najuspješnija je bila Valentina Pereglin, osvajačica zlata u ženskoj konkurenciji, pojedinačno i ekipno. Domagoj Pereglin osvojio je srebrnu medalju u muškoj konkurenciji pojedinačno te zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji zajedno s Marijanom Kajfešom koji je u pojedinačnoj konkurenciji izborio 6. mjesto. U kadetskoj konkurenciji Ivan Borak osvojio je srebro, pojedinačno i ekipno.

„U malu općinu Dubrava, u našu Zagrebačku županiju ovi su mladi sportaši donijeli svjetske medalje i na tome im od srca čestitam i zahvaljujem se“, rekao je župan Stjepan Kožić poručivši kako Zagrebačka županija planira i u budućnosti zadržati status županije koja najviše izdvaja za sport.

Svjetska prvakinja Valentina Pereglin istaknula je kako iza ovakvih rezultata stoji puno uloženog truda i slobodnog vremena. „Lijepo se vratiti u Hrvatsku i vidjeti ljude koji cijene i razumiju naš sport“, poručila je Valentina, a s njom se složio i njen trener Branko Pereglin koji je se zahvalio na financijskoj pomoći Zagrebačkoj županiji. „Samo ove godine osvojili smo 12 medalja. Nadam se da će nas uz upornost i izdržljivost i dalje voditi volja i optimizam“.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović koji je istaknuo kako su po broju osvojenih medalja Pereglini uz Kosteliće i Vlašiće jedna od legendarnih sportskih obitelji u Hrvatskoj.

Pred sportašima su pripreme za nadolazeće finale Svjetskog kupa u općini Dubrava koje će se održati prvi vikend u prosincu i okupiti najbolje strijelce svijeta u borbi za Veliki kristalni globus. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni