Prijam za osvajače medalja na SP-u taekwondou

Prijam za osvajače medalja na SP-u taekwondou

(Foto: www.zagreb.hr)

Predstavnike Zagrebačkog taekwondo saveza – sportaše, trenere i čelnike Saveza, danas je u zgradi Gradske uprave primio zagrebački gradonačlenik Milan Bandić sa suradnicima. Povod prijmu bio je sjajan uspjeh hrvatske taekwondo reprezentacije na Svjetskom seniorskom prvenstvu održanom u svibnju ove godine u Velikoj Britaniji. Naši reprezentativci osvojili su čak četiri odličja u vrlo jakoj konkurenciji od 977 natjecatelja iz 153 zemlje. Od četiri osvajača medalje, njih troje je iz Zagreba – Doris Pole iz TK Dubrava te Ivan Šapina i Kristina Tomić iz TK Osvit.

Pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić nije krio zadovoljstvo ostvarenim uspjehom: »Posebno smo ponosni na tri medalje koje su ostvarili zagrebački sportaši – Kristina Tomić, Ivana Šapina i Doris Pole. To govori o kontinuitetu dobrog rada Zagrebačkog taekwondo saveza te o njegovoj dobroj suradnji sa Sportskim savezom Grada Zagreba«.

Dodao je kako Grad Zagreb stoji iza svojih sportaša i strukovnih saveza te će kontinuirano raditi na tome da se osiguraju svi preduvjeti za njihov daljnji razvoj. Najavio je i da će Grad podržati i pomoći organizaciju Europskog taekwodno prvenstva u Zagrebu 2020. godine.

Predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Anto Nobilo je istaknuo da su medalje ostvarili sportaši u 17 do 19 godina, što znači da se radi o generaciji koja može sudjelovati u još dva olimpijska ciklusa.

»Taekwondo je jedan od najmasovnijih pojedinačnih sportova u svijetu, kojeg samo u Kini trenira 70 milijuna ljudi. S obzirom da dolazimo iz male zemlje moramo biti zadovoljni, jer iz generacije u generaciju stvaramo nove šampione«, rekao je Nobilo.

»Sretna sam i zahvalna što danas mogu biti ovdje te zahvaliti gradonačelniku i njegovim suradnicima na potpori i uvjetima bez kojih ovi rezultati ne bi bili mogući«, naglasila je osvajačica brončane medalje i aktualna europska prvakinja Kristina Tomić. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni