Prihvaćene jamčevine za Pripuza, Lacu i Markusa?

Prihvaćene jamčevine za Pripuza, Lacu i Markusa?

Tako će nakon izvršene uplate jamstva na račun suda, sudac istrage odlučivati o ukidanju istražnog zatvora te uvjetima jamstva. U slučaju Pripuza, predsjednika Uprave C.I.O.S. grupe riječ je o jamčevini u iznosu od 7,8 milijuna kuna, a u slučaju Lace i Markusa riječ je o iznosima od 100 000 kuna.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je žalbu USKOK-a na odluku suca Zdenka Posavca o određivanju jamstva u odnosu na Petra Pripuza, Mira Lacu i Ivana Markusa, osumnjičene u aferi Agram. Tako će nakon izvršene uplate jamstva na račun suda, sudac istrage odlučivati o ukidanju istražnog zatvora te uvjetima jamstva. U slučaju Pripuza, predsjednika Uprave C.I.O.S. grupe riječ je o jamčevini u iznosu od 7,8 milijuna kuna, a u slučaju Lace i Markusa riječ je o iznosima od 100 000 kuna.

Jučer je uhićeni predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić podnio ostavku na svoju funkciju, a njegov odvjetnik Veljko Miljević je rekao za HRT kako bi se uz ostavku i ponuđenu jamčevinu od 2,4 milijuna kuna otklonila mogućnost ponavljanja djela, zbog koje je Ljubičiću i određen pritvor.

O ostavci Ljubičića odlučivati će Skupština Holdinga, koju čine gradonačelnik Bandić, njegova zamjenica Sandra Švaljek i Slavko Kojić pročelnik Gradskog ureda za financije. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni