Priča gluhoslijepih osoba

Priča gluhoslijepih osoba

Izložba “Gluhoslijepe osobe – naša priča” organizirana je u sklopu Tjedna Helen Keller – tjedna svjesnosti o gluhosljepoći gdje kroz različita događanja pokušavaju približiti svijet gluhoslijepih osoba cijelom društvu

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir u auli Gradske uprave organizirao je izložbu Gluhoslijepe osobe – naša priča koja se sastoji od 29 fotografija iz svakodnevnog života gluhoslijepih osoba.

Istaknuvši kako su se iz Udruge kroz godine razvili u nacionalnu organizaciju, predsjednica Dodira Sanja Tarczay, kazala je kako su usmjereni na podizanje kvalitete života gluhoslijepih osoba. „Prvi smo u Hrvatskoj pokrenuli dvogodišnje tečajeve znakovnog jezika, prvi tiskali knjige na brajici, uveli prevoditelje na fakultete, u škole i vrtiće“, kazala je Tarczay.

Autorica izložbe Iva Janja Bezjak naglasila je kako fotografije ne predstavljaju tužne priče: „To su priče o junacima koji idu kroz život i nose se s teškoćama, priče o borcima koji nisu odustali“.

Izložbu je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je pozvao sve sugrađane da razgledaju izložbu i „barem na tren uđu u svijet gluhoslijepih osoba, svijet hrabrih ljudi koji imaju volju, entuzijazam i ljubav“.

Izložba je organizirana u sklopu Tjedna Helen Keller – tjedna svjesnosti o gluhosljepoći gdje kroz različita događanja pokušavaju približiti svijet gluhoslijepih osoba cijelom društvu. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni