Priča gluhoslijepih osoba

Priča gluhoslijepih osoba

Izložba “Gluhoslijepe osobe – naša priča” organizirana je u sklopu Tjedna Helen Keller – tjedna svjesnosti o gluhosljepoći gdje kroz različita događanja pokušavaju približiti svijet gluhoslijepih osoba cijelom društvu

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir u auli Gradske uprave organizirao je izložbu Gluhoslijepe osobe – naša priča koja se sastoji od 29 fotografija iz svakodnevnog života gluhoslijepih osoba.

Istaknuvši kako su se iz Udruge kroz godine razvili u nacionalnu organizaciju, predsjednica Dodira Sanja Tarczay, kazala je kako su usmjereni na podizanje kvalitete života gluhoslijepih osoba. „Prvi smo u Hrvatskoj pokrenuli dvogodišnje tečajeve znakovnog jezika, prvi tiskali knjige na brajici, uveli prevoditelje na fakultete, u škole i vrtiće“, kazala je Tarczay.

Autorica izložbe Iva Janja Bezjak naglasila je kako fotografije ne predstavljaju tužne priče: „To su priče o junacima koji idu kroz život i nose se s teškoćama, priče o borcima koji nisu odustali“.

Izložbu je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je pozvao sve sugrađane da razgledaju izložbu i „barem na tren uđu u svijet gluhoslijepih osoba, svijet hrabrih ljudi koji imaju volju, entuzijazam i ljubav“.

Izložba je organizirana u sklopu Tjedna Helen Keller – tjedna svjesnosti o gluhosljepoći gdje kroz različita događanja pokušavaju približiti svijet gluhoslijepih osoba cijelom društvu. (zagreb.hr/zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t