Približavaju nam se Europske sveučilišne igre!

Približavaju nam se Europske sveučilišne igre!

Od 12. do 25. srpnja studenti-sportaši natjecat će se u 21 sportskoj disciplini

Kroz 15 dana u srpnju U Zagreb i Rijeku dolazi oko 5000 studenata iz 45 europskih zemalja i 250 različitih sveučilišta koji će se natjecati u 21 sportu te biti dijelom jedne od najljepših sportskih priča ispričanih u Hrvatskoj – Europske sveučilišne igre. Od 12. do 25. srpnja studenti-sportaši natjecat će se u slijedećim sportovima:

– osnovnim sportovima: futsal, košarka, nogomet, tenis, stolni tenis, badminton, odbojka i rukomet;

– dodatnim sportovima: odbojka na pijesku, veslanje, ragbi 7, bridž, šah, golf, judo, košarka 3×3, karate, sportsko penjanje i taekwondo;

– demonstrativni sportovi: plivanje i vaterpolo;

– sportovima za osobe s invaliditetom: stolni tenis i plivanje.

Zagrebačka kulturna i sportska tradicija te Riječki multikulturni mediteranski stil, upotpunjeni gostoljubivošću hrvatskih građana, zasigurno su idealan poziv za posjet Hrvatskoj.

Podsjetimo, prvi studentski sportski klub osnovan je prije 112 godina na Sveučilištu u Zagrebu. Savez akademskih sportskih klubova na Sveučilištu u Zagrebu osnovan je prije 92 godine. Obvezni satovi tjelesne i zdravstvene kulture uvedeni su na hrvatska sveučilišta prije 52 godine. Hrvatski akademski sportski savez je osnovan prije 22 godine. A ono na što svi možemo biti vrlo ponosni je Univerzijada održana prije 28 godina u Zagrebu.

Univerzijada u Zagrebu 1987. godine ostala je do danas najznačajniji sportski događaj u povijesti Hrvatske koji je donio infrastrukturnu renesansu u glavni grad Hrvatske, i stvorio preduvjete za značajan napredak za hrvatski sport u cjelini. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni