Preventivni pregledi u povodu Međunarodnog dana nealkoholne bolesti jetre

Preventivni pregledi u povodu Međunarodnog dana nealkoholne bolesti jetre

Na Trgu Petra Preradovića u četvrtak, 10. lipnja od 10 do 13 sati održavat će se preventivni pregledi u povodu Međunarodnog dana nealkoholne bolesti jetre.

Ovom javnozdravstvenom akcijom građanima će se omogućiti pregled jetre elastografijom te savjetovanje s liječnicima specijalistima Kliničke bolnice Merkur, a sve u skladu s epidemiološkim mjerama.

Cilj javnozdravstvene akcije je informirati građane o problemu i posljedicama koje masna jetra predstavlja za njihovo zdravlje te promovirati pozitivniji stav prema zdravijem načinu života.

Nealkoholna masna bolest jetre postala je najbrže rastuća bolest probavnog sustava, a koja nastaje kao posljedica današnjeg modernog načina života.

Nešto više od polovine svih smrtnih slučajeva u Hrvatskoj mogu se pripisati čimbenicima rizika povezanima s ponašanjem, među kojima su prehrambeni čimbenici, pušenje, konzumacija alkohola i nedovoljna tjelesna aktivnost.

Organizator javnozdravstvene akcije je Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suorganizaciji sa Hrvatskim društvom za bolesti jetre „Hepatos“.

Kako je svake godine sve veći interes za organizirane preglede iz Gradskog ureda za zdravstvo građane mole za razumijevanje zbog ograničenog broja pregleda. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni