Preventivni onkološki pregledi za hrvatske branitelje

Preventivni onkološki pregledi za hrvatske branitelje

S obzirom da je uočeno kako se kao najčešći uzrok smrti hrvatskih branitelja pojavljuje karcinom, Grad Zagreb – Gradski ured za branitelje, u okviru Programa prevencije i poboljšanja zdravlja hrvatskih branitelja, organizira Pilot projekt specijalističkih onkoloških pregleda za hrvatske branitelje koji su u Domovinskom ratu sudjelovali kao pripadnici borbenog sektora.

Procjena individualnog rizika za obolijevanje hrvatskih branitelja od zloćudnih bolesti od izuzetno je velike važnosti za smanjenje stope smrtnosti i povećanje ukupne kvalitete života. Cilj ovog pilot projekta je identifikacija osoba s povećanim rizikom od maligne bolesti, na temelju opsežnog upitnika te kliničkog onkološkog pregleda koji bi potom uslijedio. Analizom rizičnih čimbenika putem spomenutog upitnika, odredit će se individualni rizik za razvoj karcinoma te će biti pozivani na specijalističke preglede.

Ovim putem iz Gradskog ureda za branitelje pozivaju hrvatske branitelje iz Domovinskog rata – sudionike borbenog sektora, s prebivalištem u Zagrebu, da se od 9. lipnja 2016. godine jave u Gradski ured za branitelje, Vodnikova 14, radi podnošenja zahtjeva za sudjelovanje u Pilot projektu specijalističkih onkoloških pregleda za hrvatske branitelje pripadnike borbenog sektora. Zahtjevi će se primati do popunjenosti kapaciteta.

Potrebne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona: 01/6100 389 i 01/6166 282. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni