Preusmjeravanje i zadržavanje pošiljaka bez naknade

Preusmjeravanje i zadržavanje pošiljaka bez naknade

Kako bi se primateljima pošiljaka koji trenutno ne borave na svojim adresama (npr. zbog posljedica potresa u Zagrebu) olakšalo zaprimanje pošiljaka, Hrvatska pošta osigurala je uslugu preusmjeravanja i zadržavanja pošiljaka bez naknade.

Za ovu uslugu, dovoljno je ispuniti obrazac: https://nadoslanje.posta.hr/.

Iz Hrvatske pošte poručuju kako je to još jedna mjera kojom tijekom epidemije koronavirusa osiguravaju uručenje pošiljaka primateljima, ma gdje bili. Korisnici mogu zatražiti da im se poštanske pošiljke dostave na neku drugu adresu unutar iste županije, Grad Zagreb i Zagrebačka županija promatraju se kao jedna cjelina ili da ih se zadrži u poštanskom uredu. Korisnicima usluga putem servisa, dostava na adresi i dalje je osigurana u punom opsegu, a oni također mogu predati zahtjev za preusmjeravanje ili zadržavanje pošiljaka.

Podsjećaju korisnike na mogućnost besplatnog otvaranja poštanskog pretinca.

Kako bi tijekom krize uzrokovane koronavirusom i u narednom razdoblju osigurali kontinuiranu uslugu građanima, HP smanjuje broj otvorenih poštanskih ureda, stoji u priopćenju. Time će osigurati spremni zaposlenici u pripravnosti, a svi gradovi i općine će i dalje imati na raspolaganju poštanske urede. O lokalnim promjenama prvo su obaviješteni predstavnici lokalne samouprave. Informacije o radnim vremena poštanskih ureda dostupne su na poveznici: https://www.posta.hr/rad-postanskih-ureda/8282.

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni