Prestižne nagrade Turističkoj zajednici Zagrebačke županije

Prestižne nagrade Turističkoj zajednici Zagrebačke županije

Turistička zajednica Zagrebačke županije značajno pridonosi i ukupnosti kvalitete turističke ponude Hrvatske u međunarodnoj turističkoj razmjeni, a time i boljem razumijevanju među narodima i zemljama“, ocjena je Povjerenstva, FEST-a i FIJET-a

Turistička zajednica Zagrebačke županije predstavila se od 6. do 9. studenoga u Solinu na 20. INTERSTAS-u (Međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza), 16. ITF’CRO (Međunarodnom festivalu turističkog filma) i 12. KEA/EFE-CRO (Predstavljanju  hrvatskih gradova i mjesta za Zlatni cvijet Europe).

Na završnoj svečanosti Turističkoj zajednici Zagrebačke županije dodijeljen je Zlatni INTERSTAS 2013, a direktorici mr. sc. Ružici Rašperić Povelja FEST 2013, uz obrazloženje “za izuzetan doprinos razvoju turizma Zagrebačke županije, time i doprinos ukupnosti razvoja turizma Hrvatske”.

Prestižne međunarodne turističke nagrade – Povelje FEST i Zlatni INTERSTAS, već dugi niz godina FEST (Europska federacija turističkih novinara, Rim, Italija) i INTERSTAS, a od ove godine i FIJET (Europska i svjetska  turistička novinarska asocijacija) dodjeljuju pojedincima, turističkim organizacijama, gradovima, regijama.

Prijedlog nominacije za ove prestižne nagrade temeljio se na vrlo zapaženoj prezentaciji turizma Zagrebačke županije. „Kroz nastupe, promotivne materijale, film, TV, izražava se visoka kvaliteta bogatstva povijesnog, graditeljskog, kulturnog, tradicijskog naslijeđa, izuzetan geografski položaj, autohtonost, krajobrazna ljepota, izvornost, etno, gastro i druge tradicijske vrijednosti i potencijali ovog dijela kontinentalne Hrvatske. Turistička zajednica Zagrebačke županije značajno pridonosi i ukupnosti kvalitete turističke ponude Hrvatske u međunarodnoj turističkoj razmjeni, a time i boljem razumijevanju među narodima i zemljama“, ocjena je Povjerenstva, FEST-a i FIJET-a.

Posebno priznanje 16. ITF’CRO 2013, u konkurenciji 61 filma, dobio je i film Turističke zajednice „Poezija Zagrebačke županije“, autora Marka Vrdoljaka koji se može pogledati i na našem portalu. (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni