Preminuo ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče, prof. dr. Vlado Jukić

Preminuo ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče, prof. dr. Vlado Jukić

Prof. dr. sc. VLADO JUKIĆ, dr. med. (Osoje, Posušje, 23. lipnja 1951. – Zagreb, 3. ožujka 2019. / Foto: http://bolnica-vrapce.hr/)

Dugogodišnji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče, istaknuti hrvatski psihijatar prof. dr. Vlado Jukić umro je u u nedjelju 3. ožujka 2019. u Zagrebu nakon teške bolesti u 68. godini, priopćeno je iz Klinika za psihijatriju Vrapče.

Vlado Jukić rođen je u mjestu Osoje u općini Posušje u Bosni i Hercegovini (BiH) 23. lipnja 1951. gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Medicinskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1976.

Tijekom svoga radnog vijeka ostvario je najviša stručna i znanstvena dostignuća te je obnašao brojne visoke funkcije. Dobitnik je niza nagrada i odlikovanja. Kao osoba iznimno širokih obzora i interesa, u potpunosti je bio predan svome zvanju te je, istaknuto je, utjecao ne samo na položaj i mjesto suvremene hrvatske psihijatrije, nego je svojim radom zadužio i širu društvenu zajednicu.

Vlado Jukić bio je neumoran borac za prava osoba s duševnim smetnjama i pokretač ideje o proglašenju Dana prava osoba s duševnim smetnjama. Navedeno je kako će, uz sva ta postignuća. prof. dr. Vlado Jukić ostati zapamćen kao sigurno najuspješniji i najdugovječniji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče.

»Njegovom smrću završava jedno značajno razdoblje hrvatske psihijatrije u kojoj je profesor Vlado Jukić ostavio neizbrisiv trag«, istaknuto je u priopćenju Klinike za pshijatriju Vrapče. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni