Preminuo pjevač Joe Cocker

Preminuo pjevač Joe Cocker

Cocker je rodom iz engleskoga grada Sheffielda, karijera mu je trajala više od 40 godina, a među najpoznatijim su mu hitovima bili Up Where We Belong i You Are So Beautiful

Legendarni pjevač i tekstopisac Joe Cocker preminuo je u 70. godini života, objavio je jučer navečer BBC. Njegov agent, Barrie Marshall, potvrdio je ovu vijest dodavši kako je pjevač preminuo uslijed bolesti koju nije specificirao. Pjevač hrapava glasa najpoznatiji po obradi pjesme Beatlesa With a Little Help From My Friends.

Cocker je rodom iz engleskoga grada Sheffielda, karijera mu je trajala više od 40 godina, a među najpoznatijim su mu hitovima bili Up Where We Belong i You Are So Beautiful. Karijeru je počeo u pubovima i klubovima Sheffielda šezdesetih godina prošlog stoljeća. Pjesma Up Where We Belong, duet s Jennifer Warnes iz filma Oficir i džentlmen donio mu je Grammyja i Oscara, a 2007. je postao i vitez.

http://youtu.be/bRzKUVjHkGk

Lani je na koncertima diljem Europe potukao sve vlastite rekorde, a u Njemačkoj mu je album bio na čelu top liste. U lipnju je održao londonski koncert koji će ostati zapamćen kao njegov posljednji.

Marshall je rekao da je on bio nesumnjivo najbolji rock/soul glas potekao iz Britanije, a kao čovjek ostao je isti cijeli život. Golem talent, istinska zvijezda, ali i blag i ponizan čovjek koji je volio nastup. Nitko tko ga je gledao neće ga zaboraviti. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni