Preminuo legendarni René iz kultne serije ‘Allo, ‘Allo’

Preminuo legendarni René iz kultne serije ‘Allo, ‘Allo’

Poznati britanski glumac Gorden Kaye, svjetski slavan po ulozi Renea Artoisa u kultnoj seriji ‘Allo ‘Allo!, umro je u dobi od 75 godina, prenijeli su britanski mediji.

Preciznijih informacija o okolnostima njegove smrti zasad nema, ali njegov nekadašnji agent je potvrdio da je preminuo u domu za starije i nemoćne osobe.

Gorden Kaye rođen je u Huddersfieldu 7. travnja 1941. godine kao sin jedinac  u Yorkshireu, u gradu Huddersfieldu. U mladosti je igrao ragbi, a radio je i kao voditelj na radijskoj postaji te u nekoliko tvornica. Nakon srednje škole zaposlio se na lokalnoj radio postaji, na kojoj je imao prilike i intervjuirati slavne Beatlese 1965. godine.

Na glumačkoj je sceni postao poznat zahvaljujući ulozi u televizijskoj sapunici Coronation Street, koju je dobio 1969. godine. Pojavljivao se uglavnom u TV projektima, a glumio je i u jednom filmu komičarske ekipe Monty Python, Terryja Gilliama, “Brazil”. Najveću slavu donijela mu je serija ‘Allo ‘Allo!, u kojoj je igrao barmena Renea Artoisa, u čijem se kafiću nalazila “baza” francuskog pokreta otpora tijekom Drugog svjetskog rata. Serija se prikazivala na BBC-ju od 1982. do 1992. godine.

Kaye je posljednju ulogu ostvario 2004. godine u BBC-jevoj emisiji skečeva “Revolver”. Neka mu je laka britanska zemlja.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni