Preminuo istaknuti sportski novinar Fredi Kramer

Preminuo istaknuti sportski novinar Fredi Kramer

Dugogodišnji sportski novinar i autor brojnih publikacija Fredi Kramer preminuo je u utorak, 14. siječnja 2020. godine u Zagrebu.

Rođen je 1931. u Zagrebu, a uz druge sportove s posebnom je strašću pratio nogomet.

Radio je kao radijski komentator i publicist, član uprave zagrebačkog Dinama, autor nekolicine monografija Modrih koji je uredio maksimirski Plavi salon, suradnik Večernjeg lista, Vjesnika te do umirovljenja djelatnik Hrvatske radiotelevizije, a izvještavao je s brojnih velikih sportskih događaja, uključujući i osam Olimpijskih igara, s ljetnih OI u Münchenu, Moskvi i Barceloni te zimskih u Innsbrucku, Grenobleu, Lake Placidu, Sarajevu i Calgaryju (1988.).

Među njegovim radovima ističu se i razni sportski almanasi, a na više je publikacija surađivao i s Hrvatskim nogometnim savezom, uključujući i monografiju Hrvatskog nogometnog saveza (1912. – 1992.). Bio je i urednik Nogometnog leksikona u izdanju Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža te scenarist dokumentarnog filma Stoljeće hrvatskog nogometa.

Fredi Kramer dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, poput Reda Danice hrvatske s likom Franje Bučara i nagrade za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara. (ZG-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t