Preminuo istaknuti sportski novinar Fredi Kramer

Preminuo istaknuti sportski novinar Fredi Kramer

Dugogodišnji sportski novinar i autor brojnih publikacija Fredi Kramer preminuo je u utorak, 14. siječnja 2020. godine u Zagrebu.

Rođen je 1931. u Zagrebu, a uz druge sportove s posebnom je strašću pratio nogomet.

Radio je kao radijski komentator i publicist, član uprave zagrebačkog Dinama, autor nekolicine monografija Modrih koji je uredio maksimirski Plavi salon, suradnik Večernjeg lista, Vjesnika te do umirovljenja djelatnik Hrvatske radiotelevizije, a izvještavao je s brojnih velikih sportskih događaja, uključujući i osam Olimpijskih igara, s ljetnih OI u Münchenu, Moskvi i Barceloni te zimskih u Innsbrucku, Grenobleu, Lake Placidu, Sarajevu i Calgaryju (1988.).

Među njegovim radovima ističu se i razni sportski almanasi, a na više je publikacija surađivao i s Hrvatskim nogometnim savezom, uključujući i monografiju Hrvatskog nogometnog saveza (1912. – 1992.). Bio je i urednik Nogometnog leksikona u izdanju Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža te scenarist dokumentarnog filma Stoljeće hrvatskog nogometa.

Fredi Kramer dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, poput Reda Danice hrvatske s likom Franje Bučara i nagrade za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni