Preminula Lidija Čehulić Vukadinović, profesorica FPZG-a

Preminula Lidija Čehulić Vukadinović, profesorica FPZG-a

(Prof. dr. Lidija Čehulić Vukadinović pored supruga prof. dr. Radovana Vukadinovića)

U 51. godini života, nakon teške bolesti u Zagrebu je 29. studenoga umrla prof. dr. Lidija Čehulić Vukadinović, izvanredna profesorica na Fakultetu političkih znanosti, javlja N1 u srijedu.

Rođena je 1966. godine u Zagrebu, gdje je diplomirala politologiju i doktorirala društvene znanosti. Na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti bila je nositeljica nositeljica kolegija Euroatlantske integracije, Međunarodni politički odnosi, Međunarodne organizacije i Međunarodni odnosi od hladnog rata do globalnog poretka.

Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu zapošljava se kao znanstvena novakinja (2000.-2001.), zatim kao asistentica (2001.-2003.), docentica (2003.-2006.), te od 2007. kao izvanredna profesorica.

Doktorirala je 2003. godine na istom fakultetu. Od 1992. do 2000. radila je u Ministarstvu obrane Repulbike Hrvatske s činom djelatnog poručnika.

Odlikovana je Spomenicom domovinskog rata RH.

Čehulić Vukadinović bila je članica udruga: Atlantsko vijeće Republike Hrvatske, Centar za međunarodne studije, Hrvatska udruga za međunarodne studije (HUMS) te međunarodne organizacije International Studies Association (ISA).

Na Hrvatskoj radioteleviziji često je komentirala vanjskopolitička zbivanja, a i mi smo je imali prilike ugostiti u intervjuu: https://zg-magazin.com.hr/ukrajina-posthladnoratovski-obracun-zapada-s-moskvom/

U tijeku je bio dogovor za još jedan razgovor, ali zbog zdravstvenog stanja jedne od studentima omiljenih profesorica i mentorica taj intervju nažalost nije uspio biti realiziran.

Doznajemo da je prof. dr. Čehulić Vukadinović izrazila želju da sahrana bude održana u uskom krugu obitelji, bez posebne komemoracije. Datum sahrane trebao bi biti poznat danas, tijekom dana. (ZG-m)