Preminula Ana Karić

Preminula Ana Karić

Karić je glumila i u brojnim filmovima: „Carevo novo ruho“, „Pustolov pred vratima“, „Apel“, „Rastrgani“, „Adam i Eva“, „Bablje ljeto“, „Tajna Nikole Tesle“, „Krhotine“, „Rusko meso“, „Infekcija“.

U samo jednom danu Hrvatska je ostala bez dvoje glumaca. Nakon što je u 85-oj godini preminuo Boris Buzančić, prvi zagrebački gradonačelnik u neovisnoj Hrvatskoj i poznati glumac, jučer je 73-oj godini preminula poznata hrvatska glumica Ana Karić. Ona je rođena 1941. godine u Perušiću, školovala se u Zagrebu gdje je završila Akademiju za kazališnu umjetnost.

Poznata je po brojnim televizijskim ulogama u „Maratoncima“, „Pod novim krovovima“, „Opasni susreti“, „Punom parom“, „Crna kronika“, „Naša mala klinika“, „Na terapiji“. Karić je glumila i u brojnim filmovima: „Carevo novo ruho“, „Pustolov pred vratima“, „Apel“, „Rastrgani“, „Adam i Eva“, „Bablje ljeto“, „Tajna Nikole Tesle“, „Krhotine“, „Rusko meso“, „Infekcija“.

Posljednji film u kojem je glumila bio je „Noćni brodovi“ gdje je glumila Helenu, stanovnicu jednog staračkog doma. Helena se zaljubi u Jakova, koji također živi u tom staračkom domu, a njihova priča započne kada oni preskoče ogradu balkona i pobjegnu iz staračkog doma.

(zg-magazin; Foto: www.nacional.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni