“Prema nepravilnostima u radu Poliklinike Suvag išlo se perom, a Srebrnjaka đonom”

“Prema nepravilnostima u radu Poliklinike Suvag išlo se perom, a Srebrnjaka đonom”

Osvrnuo se i na jučerašnju najavu gradonačelnika Bandića o smanjenju cijene odvoza otpada za 25 do 30 posto do 1. travnja

Gradski zastupnik Renato Petek (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez) u utorak je na konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici kritizirao dvostruke kriterije djelovanja gradonačelnika Zagreba Milana Bandića u situacijama mogućih nepravilnosti u radu zdravstvenih ustanova.

Naglasio je da ovih dana iz dokumentacije nadzorne inspekcije, vezano uz rad bolnice Srebrnjak, proizlaze novi podaci, različiti od onih koje su na tematskoj sjednici Gradske skupštine iznijeli gradonačelnik Bandić, njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević i predsjednica Upravnog vijeća bolnice Ana Stavljenić-Rukavina.

„Gradonačelnik tvrdio da ima dokumentaciju s utvrđenim ozbiljnim nepravilnostima u radu bolnice i (posebno) ravnatelja dr. Bore Nogala. Iako je obećao da će to istog dana potkrijepiti dokumentacijom, on to nije učinio”, rekao je Petek. Podsjetio je da su u njega na dostavljanju te dokumentacije insistirali i gradski zastupnici HDZ-a te stoga sada očekuje i reakciju gradske organizacije HDZ-a.

Ukazao je da je slična situacija vezano uz nepravilnosti u radu bila tijekom 2016. i 2017. u Poliklinici Suvag, ali se tada ništa nije poduzelo. No u slučaju bolnice Srebrnjak postoje interesi i doktora Nogala se moralo maknuti da bi se upravljalo novcem i imovinom, tvrdi Petek.

„U slučaju Srebrnjak se išlo rezolutno – đonom na djelatnike i bivšeg ravnatelja, dr. Nogala, dok se u slučaju Poliklinike Suvag išlo perom. Ne mogu drugačije zaključiti nego da se u slučaju bolnice Srebrnjak želi kontrolirati 60 milijuna eura za obnovu i proširenje bolnice te u budućnosti kontrolirati obnovu stare plućne bolnice na Brestovcu, na međupostaji žičare“, ustrvdio je Petek.

Pojasnio je da se prema nepravilnostima u radu Poliklinike Suvag išlo perom jer je predsjednik Upravnog vijeća Poliklinike Suvag Miro Laco te nekada važna djelatnica Katarina Pavičić Dokoza sada je ravnateljica Poliklinike Suvag, koja je navodno sestrična Jelene Pavičić- Vukičević, zamjenice gradonačelnika.

Petek se osvrnuo i na jučerašnju najavu gradonačelnika Bandića o smanjenju cijene odvoza otpada za 25 do 30 posto do 1. travnja.

„On je potpuno izgubio kompas, jer je prije nepunih mjesec dana zajedno sa suradnicima branio obrazloženje zašto bi fiksni dio odvoza otpada trebao biti 68,5 kuna. Pod pritiskom javnosti i analizom loših rezultata na predsjedničkim izborima Kolinde Grabar-Kitarović koju je podupirao sad najavljuje promjenu odluke”, prokomentirao je Petek.

Iako bi takav oblik naplate trebao biti uveden od veljače, za to nema još spremnosti jer je državna inspekcija utvrdila da nema evidencije za 400 tisuća korisnika jer nisu stavljeni bar-kodovi na 110 tisuća spremnika za mješoviti komunalni otpad koji se naplaćuje i kreira varijabilni dio cijene.

„Ne samo da u Gradu Zagrebu nisu sposobni uvesti ono što su odlučili, nego će s 1. veljače moći uvesti samo fiksni dio cijene, jer varijabilni ne mogu, nemaju dokaza u kojem trenutku, kojem korisniku prazne njegovu kantu”, kazao je Petek. Spomenuo je i da su i nova zapošljavanja jedna od stavki zašto poskupljuje odvoz otpada.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni