Preko 4 milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu Zagrebačke županije

Preko 4 milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu Zagrebačke županije

Sredstvima se želi potaknuti dugoročno održiv i teritorijalno uravnotežen razvoj prometne infrastrukture, vodoopskrbe i zbrinjavanja otpada te otpadnih voda na cijelom području županije

Temeljem javnog poziva, Zagrebačka županija dodijelila je gradovima i općinama sa svog područja sredstva kapitalne pomoći u iznosu od 4.420.000,00 kuna za sufinanciranje izgradnje i održavanja objekata te uređaja komunalne infrastrukture.

Sredstva su dodijeljena gradovima Velika Gorica, Dugo Selo, Zaprešić, Vrbovec i Sveta Nedelja te općinama Brckovljani, Kloštar Ivanić, Pisarovina, Bedenica, Kravarsko, Preseka, Bistra, Luka i Pušća. Javni poziv je otvoren do 1. prosinca 2015. godine ili do iskorištenja sredstava, a jedinicama lokalne samouprave na raspolaganju je još 1.380.000,00 kuna od ukupno osiguranih 5,8 milijuna kuna.

Sredstvima kapitalne pomoći želi se potaknuti dugoročno održiv i teritorijalno uravnotežen razvoj prometne infrastrukture, vodoopskrbe i zbrinjavanja otpada te otpadnih voda na cijelom području Zagrebačke županije, posebno u dijelu koji se odnosi na infrastrukturu i kvalitetu života. Prihvatljive aktivnosti koje se sufinanciraju su izrada projektno-tehničke dokumentacije, građenje, adaptacija i/ili sanacija komunalnih objekata.

Za preostala sredstva prijave mogu podnijeti jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije koje u svojim razvojnim programima, planovima i proračunu za 2015. godinu imaju planirana sredstva za financiranje kandidiranih programa/projekata.

Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog programa/projekata do 90 posto iznosa za izradu projektno-tehničke dokumentacije, a najviše do 250.000 kuna te do 80 posto iznosa za izgradnju, adaptaciju i/ili sanaciju i nabavku opreme, najviše do 1.000.000 kuna.

Zainteresirani gradovi i općine svoje prijave mogu dostaviti preporučenom pošiljkom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za promet i komunalnu infrastrukturu (Prijava za sufinanciranje programa/projekata izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture), Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb ili osobno na navedenoj adresi u pisarnici na 6. katu. Također, moguće je prijaviti program/projekt elektronskom poštom na adresu i.horvatinovic@zagrebacka-zupanija.hr.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i prijavni obrazac nalaze se na web-stranici Zagrebačke županiji pod rubrikom Natječaji i javni pozivi, Upravni odjel za promet i komunalnu infrastrukturu, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/631-1681 i 01/631-1685. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni