Prekinut štrajk radnika Čistoće

Prekinut štrajk radnika Čistoće

(Tomislav Tomašević u obraćanju u Gradskoj skupštini / Foto: Facebook, snimka zaslona)

Tomašević: O preostalih šest zahtjeva radnika razgovarat ćemo u idućih mjesec dana

Radnici zagrebačke Čistoće u četvrtak su prekinuli štrajk zbog kojega se smeće u Zagrebu nije odvozilo puna četiri dana.

»Jutros sam bio na razgovoru s radnicima Čistoće, na njihov izravan poziv – dogovor je postignut i svi radnici su se vratili na posao i počeli s odvozom otpada. Potpisao sam da se pet od jedanaest zahtjeva radnika ispuni odmah, a da se o ostalih šest razgovara u idućih mjesec dana«, poručio je jučer zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Dodao je da će se izvidjeti na koji se način ti zahtjevi mogu u što većoj mjeri ispuniti, a da to ne bude neodrživo za Zagrebački holding i Čistoću.

»To su naše iskrene namjere jer doista želimo da su radnici Čistoće zadovoljni, kako bi grad bio čišći i kako bi mogli odraditi veliki posao koji na njihovim leđima, posebice nakon novog sustava naplate odvoza otpada«, kaže Tomašević.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da za stol sjednu predstavnici sindikata, ali i izravni predstavnici radnika Čistoće, tako da ne bi bilo šumova u kanalu kojih je, nažalost, bilo na relaciji između radnika, sindikata i Uprave.

»Također sam obećao i potpisao da neće biti nikakvih sankcija za radnike. U ovoj situaciji ključno je povjerenje – mi smo ovdje došli da to povjerenje obnovimo.

Sada idemo počistiti grad, da se otpad koji se nagomilao riješi u najbržem mogućem roku«, istaknuo je Tomašević.

Neugodno mi je slušati zastupnike opozicije”

On je na jučerašnjoj sjednici Gradske skupštine podsjetio kako je Uprava Holdinga još u prosincu donijela odluku o povećanju primanja komunalnih radnika za 13 %, zato što imaju najniže plaće.

»Svi zaposleni u gradskoj upravi i gradskim tvrtkama dobili su 500 kuna veću božićnicu. Agencijskim radnicima smo dali ugovore o radu. Od radnika sam danas slušao kako 20 godina nemaju adekvatne uvjete, kako 4-5 godina nisu nabavljeni novi kamioni… Zato mi je neugodno slušati zastupnike opozicije, koji su 20 godina bili na vlasti, a sada pitaju zašto se to nije riješilo«, izjavio je Tomašević na sjednici Skupštine nakon što je obišao radnike Čistoće.

Ustvrdio je kako nije ponižen što je tijekom obilaska radnika nosio uniformu Čistoće.

Podsjetimo, radnici Čistoće bili su nezadovoljni jer Uprava nije pristala na svih 11 zahtjeva, već je prihvaćeno njih pet. Nijedan od njih se ne odnosi na povećanje prihoda. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni