Pregled pluća bez uputnice u povodu Svjetskog dana KOPB-a

Pregled pluća bez uputnice u povodu Svjetskog dana KOPB-a

Poliklinika za bolesti dišnog sustava u Prilazu baruna Filipovića 11, poziva 15. studenog 2017 pušače i bivše pušače, starije od 35 godina na Dan otvorenih vrata / Građani su pozvani i da se uključe u besplatnu Školu nepušenja

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Zakladom Hrvatska kuća disanja, Specijalnom bolnicom za plućne bolesti i Poliklinikom za bolesti dišnog sustava danas obilježava Svjetski da kronične opstruktivne bolesti pluća (KOPB), koji se ove godine obilježava pod krilaticom „Mnoga lica KOPB-a“.

Poliklinika za bolesti dišnog sustava u Prilazu baruna Filipovića 11, poziva 15. studenog 2017 pušače i bivše pušače, starije od 35 godina na Dan otvorenih vrata. Građani će moći obaviti besplatan pulmološki pregled od 9,00 -17,00 sati. Pregled uključuje: spirometriju, mjerenje kisika u perifernoj krvi i mjerenje ugljičnog monoksida (CO) u izdahnutom zraku. Pregledi se obavljaju bez uputnice i najave.

Specijalna bolnica za plućne bolesti, u prostorima Poliklinike, Rockefellerova 3, održati će 15. studenog 2017. interaktivne radionice s bolesnicima pod nazivom „Pravilnim disanjem do daha“ u razdoblju od 10,00 – 14,00 sati. Prethodna najava sudjelovanja na radionicama nije potrebna.

Zaklada Hrvatska kuća disanja u prostorima Zaklade, Dukljaninova 3, obilježiti će 15. studenog 2017. Svjetski dan KOPB-a Danom otvorenih vrata od 12, 00 do 16,00 sati i to savjetovanjem za građane, gdje će liječnik specijalist pulmolog i psiholog biti na raspolaganju građanima za sva pitanja o kroničnoj opstruktivnoj plućnoj bolesti.

Ujedno Zaklada Hrvatska kuća disanja najavljuje javnozdravstvenu akciju „Školu nepušenja“. Škola je besplatna i na nju se mogu javiti svi koji žele prestati pušiti. Škola započinje 20. studenog. 2017. od 17,00 do 19,00 sati i traje tri mjeseca. Program „Škole nepušenja“ dostupan je na mrežnoj i facebook stranici Zaklade, www.hrvatskakucadisanja.hr.

Za „Školu nepušenje“ građani se mogu prijaviti na e- mail: akomljenovic@toraks.hr ili na telefon: 01 455 0299. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni