Predstavnici Udruge Franak istaknuli probleme s kojima se svakodnevno suočavaju

Predstavnici Udruge Franak istaknuli probleme s kojima se svakodnevno suočavaju

Bandić je najavio kako će im Grad, kao i drugim udrugama, izaći ususret i ustupiti Tribine grada Zagreba za održavanje izlaganja kojima često prisustvuje i više stotina zainteresiranih građana

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, održao je sastanak s predstavnicima Udruge Franak. Na sastanku u Gradskoj upravi bilo je riječi o radu udruge, ali i o problemima s kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju.

„Suradnja Grada Zagreba i Udruge Franak traje od svibnja 2013., a od tada, udruga je ojačala i broji četiri puta više članova, njih 30.000, u podružnicama koje se nalaze u svim hrvatskim županijama“, objasnio je Damir Šlogar, regionalni koordinator Udruge, istaknuvši kako su najveći izazovi s kojima se susreću nedostatak adekvatnog prostora te problem financiranja. Obzirom da su jedini prihod udruge – godišnje članarine i donacije, Franak vode volonteri, a stalno je zaposlena samo jedna osoba.

Gradonačelnik Bandić, također član Udruge, rekao je kako je Franak udruga od posebnog značaja za građane te je uputio predstavnike da se prijave na sljedeći javni natječaj za dodjelu prostora, najavivši kako će im Grad, kao i drugim udrugama, izaći ususret i ustupiti Tribine grada Zagreba za održavanje izlaganja kojima često prisustvuje i više stotina zainteresiranih građana.

Zahvalu gradonačelniku uputio je stručni suradnik Udruge Franak Denis Smajo, koji je zaključio da je udruga, registrirana kao udruga za zaštitu potrošača, svojevrstan korektiv na hrvatskom bankarsko-financijskom tržištu te kao takva osobitu pažnju usmjerava na pomoć građanima i zaštitu potrošača financijskih usluga.

„Mi smo apolitična udruga koja se bavi izrazito političkim temama, a zahvaljujući našem radu došlo je i do poboljšanja bankarskih proizvoda. Takvi, jeftiniji krediti, rezultiraju pozitivno na zagrebačko, ali i hrvatsko gospodarstvo općenito”, zaključio je Smajo. (zagreb.hr/zg-m)