Predstavnici Islamske zajednice uručili zahvalnicu gradonačelniku Bandiću

Predstavnici Islamske zajednice uručili zahvalnicu gradonačelniku Bandiću

U povodu 20. obljetnice od osnivanja Medžlisa Islamske zajednice i u godini u kojoj se obilježava 100. godišnjica pravnog i institucionalnog priznanja islama u Hrvatskoj, predstavnici Medžlisa Islamske zajednice, predvođeni predsjednikom Izvršnog odbora Medžlisa Gzimom Redžepijem i muftijom Ševkom Omerbašićem, predali su u četvrtak u Gradskoj upravi zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću Zahvalnicu za nesebičnu podršku, dugogodišnje prijateljstvo i povjerenje prema Islamskoj zajednici u Zagrebu.

Gzim Redžepi i muftija Ševko Omerbašić istaknuli su gradonačelnikov doprinos za otvaranje dječjeg vrtića, gradnju nogometnog igrališta i postavljanje spomenika poginulim Bošnjacima u Domovinskom ratu u okviru Islamskog centra, te pomoć u radu islamske gimnazije, kao djelovanje i otvorenost prema muslimanima u Zagrebu zbog čega ugodno žive i osjećaju se kao dio ovoga grada.

Grad Zagreb je glavni pokrovitelj Svjetskog natjecanja učača Kur’ana koje će se održati 1. listopada ove godine, dodao je Gzim Redžepi, naglasivši da je Zagreb prvi grad u nemuslimanskoj državi u kojem se održava ovo natjecanje.

Zahvalivši se gostima gradonačelnik Bandić je napomenuo da svi zajedno moramo živjeti zajedništvo, a ne samo zastupati ga, jer to je jedini način za miran suživot i izbjegavanje zla i tragedija koje se u zadnje vrijeme događaju u Europi i svijetu. Multikulturalnost i zajedništvo su bogatstvo našega grada koje trebamo njegovati, čuvati i poštivati, jer zbog njih je Zagreb grad u kojem se u bilo koje doba noći može kretati u svim dijelovima grada, što nije čest slučaj u drugim europskim gradovima. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni