Predstavljeni detalji o izgradnji kompleksa URIHO na Kajzerici

Predstavljeni detalji o izgradnji kompleksa URIHO na Kajzerici

Predviđena vrijednost gradnje i opremanja cijelog kompleksa na Kajzerici je oko 250 milijuna kuna, a sam kompleks sastojat će se od tri cjeline: rehabilitacijsko-proizvodnog segmenta, multifunkcionalne sportske dvorane te edukacijsko-rehabilitacijskog segmenta

Studiju predizvodljivosti kompleksa URIHO na Kajzerici predstavili su u petak u Staroj gradskoj vijećnici pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna i ravnatelj Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Josip Držaić, u nazočnosti predstavnika zagrebačke gradske vlasti.

“Budući kompleks sadržavat će sve postojeće komponente, uključujući zaštitne radionice i proizvodnih pogona, no dodatnu vrijednost činit će sportska dvorana za osobe s invaliditetom te smještajni kapaciteti”, istaknula je pročelnica Fortuna objasnivši kako je glavni cilj projekta izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom. Tendencija je da kompleks u budućnosti postane referentni centar, a sasvim sigurno, donijet će i nova radna mjesta kao i proširenje djelatnosti URIHO-a.

Ravnatelj Držaić posebno je naglasio kako se realizacija ovog projekta željno iščekuje već više od 10 godina te da će se izgradnjom kompleksa konačno pod isti krov staviti sve dislocirane jedinice URIHO-a, a koje se trenutno nalaze na čak 15 različitih lokacija. “Sva projektna dokumentacija je gotova i čeka se na otvaranje natječaja za apliciranje za sredstva iz europskih fondova”, zaključio je ravnatelj.

Kako se naglasilo, URIHO, koji će sljedeće godine proslaviti 70. godišnjicu svoga djelovanja, nositelj je, u suradnji s Gradom Zagrebom, ovog projekta. Predstavljena studija sastoji se od socioekonomske analize te analize troškova i koristi, odnosno financijskog jaza. Predviđena vrijednost gradnje i opremanja cijelog kompleksa na Kajzerici je oko 250 milijuna kuna, a sam kompleks sastojat će se od tri cjeline: rehabilitacijsko-proizvodnog segmenta, multifunkcionalne sportske dvorane u potpunosti prilagođene osobama s invaliditetom te edukacijsko-rehabilitacijskog segmenta sa smještajnim kapacitetima. (zagreb-hr/zg-m)