Predstavljene nove međunarodne linije Croatia Airlinesa

Predstavljene nove međunarodne linije Croatia Airlinesa

(Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa  Jasmin Bajić)

Croatia Airlines u ponedjeljak je u poslovnici na zagrebačkom Zrinjevcu predstavila nove međunarodne linije Zagreb-Sofija i Zagreb- Podgorica te nove kompanijske vizuale pod sloganima „Vežite se polijećemo“,“ Duplo bolja usluga“ i „U oba smjera“.

Redoviti međunarodni letovi iz Zagreba u Sofiju planirani su od 1. svibnja do kraja listopada ove godine, triput na tjedan – ponedjeljkom, srijedom i petkom, a obavljat će se zrakoplovima Dash 8-Q400 sa 76 sjedala. Povratna zrakoplovna karta za letove između Zagreba i Sofije je dostupna po promotivnim cijenama već od 139 eura.

Redovni međunarodni letovi na liniji Zagreb-Podgorica uvode se 3. svibnja 2020. godine triput na tjedan – utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Letovi će se obavljat zrakoplovima Dash 8-Q400, a putnicima će biti na raspolaganju promotivne cijene povratnih zrakoplovnih karata u iznosu već od 119 eura.

„Širimo našu mrežu destinacija. Radi se o 40 odredišta u 26 države. To je respektabilan broj za malu zemlju kao što je Hrvatska“, rekao je predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić.

Naglasio je da će nacionalni avioprijevoznik ove godine prometovati s 15 zrakoplova, dok je prošle godine prometovao s njih 14.

Bajić je najavio da se u flotu Croatia Airlinesa potkraj ožujka uključuje zrakoplov Airbus 319 sa 150 sjedala, a potkraj travnja i dodatni zrakoplov Dash 8-Q400 sa 76 sjedala, koji će biti podrška za slučajeve neplaniranih poremećaja u prometu.

Veleposlanica Republike Bugarske u Hrvatskoj Genka Vasileva Georgieva je čestitala Croatia Airlinesu na otvaranju izravne zračne linije sa Sofijom.

„Još od 1990-tih godina smo ulagali dosta napora za ovakvu liniju. Tada smo tražili i trećeg partnera kako bi se počeo ovaj projekt. Povezanost i mobilnost su ključne teme Europske unije. S ovom linijom ćemo imati još veću mogućnost da povežemo naša dva naroda i gospodarstvo. Nadamo se da neće samo turizam imati korist od ove linije“, istaknula je bugarska veleposlanica. Spomenula je da je 50 tisuća Bugara prošle godine posjetilo Hrvatsku, uglavnom vlastitim prijevozom i autobusom, dok je 30 tisuća Hrvata posjetilo Bugarsku. Kako je rekla, sada će biti lakše, bolje i udobnije putovati između dvije zemlje.

Uvođenje linije Zagreb-Podgorica pozdravio je veleposlanik Republike Crne Gore u Hrvatskoj Boro Vučinić. Smatra da će to značajno poboljšati odnose i utjecati na kvalitetu povezivanja dviju susjednih i prijateljskih zemalja.

„Naše zemlje dijele iste europske vrijednosti. Zagreb za Crnu Goru predstavlja prvu adresu u okviru Europske unije, a posebno je važno što se ovo događa u prvoj polovini 2020. godine kad Hrvatska predsjeda Vijećem Europske unije. Postoji izrazito pojačan interes za dolazak naših predstavnika državnih tijela i drugih institucija u Zagreb”, istaknuo je veleposlanik Vučinić.

Dodao je da se Crna Gora i Hrvatska značajno oslanjaju na turizam te će uvođenje linije Zagreb-Podgorica biti značajno za područje turizma, ali i ukupne gospodarske odnose dviju zemalja.

„To će biti važno i za kulturno povezivanje dvije zemlje. Posebno povezivanje naših dviju nacionalnih zajednica Crnogoraca u Hrvatskoj i Hrvata u Crnoj Gori koji imaju interes da češće komuniciraju”, izjavio je crnogorski veleposlanik.

Ivana Vranješ