Predstavljene mlade nade hrvatskog inovatorstva

Predstavljene mlade nade hrvatskog inovatorstva

Izložba je po prvi puta u Ivanić-Gradu okupila stotinjak inovatora svih uzrasta, a pored mladih inovatora predstavljaju se i već priznati inovatori i uspješne hrvatske inovativne tvrtke poput Tehnixa i Šestan-Buscha

Solarna utičnica, gutač plamena, daljinski upravljana robotska ruka, bežični punjač malih aparata, magnetski levitator, eko kuća s obnovljivim izvorima energije, solarna vozila, samo su neke od ideja i inovacija učenika i studenata iz Ivanić-Grada, Samobora, Kutine, Koprivnice, Bjelovara, Rijeke, V. Gorice, Zagreba, Osijeka i drugih gradova koji se od jučer predstavljaju na 1.Međužupanijskoj izložbi inovacija u Ivanić-Gradu.

Izložba je po prvi puta u Ivanić-Gradu okupila stotinjak inovatora svih uzrasta, a pored mladih inovatora predstavljaju se i već priznati inovatori i uspješne hrvatske inovativne tvrtke poput Tehnixa i Šestan-Buscha. Cilj izložbe je popularizirati inovativno stvaralaštvo i tehničku kulturu u lokalnoj zajednici i omogućiti neposredno upoznavanje i umrežavanje mladih inovatora, nadarenih učenika i studenata s već afirmiranim inovatorima i inovativnim tvrtkama.

Prva Međužupanijska izložba inovacija Ivanić-Grad održava se pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i Grada Ivanić-Grada u organizaciji Elektroničkog i računalnog kluba Ivanić-Grad, Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije i Udruge inovatora Hrvatske te uz podršku sponzora, kompanije INA d.d. i tvrtke Elektrocentar Petek. Izložbu je jučer otvorio predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković. (zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni