Predstavljena Zaklada za obnovu Bazilike Srca Isusova

Predstavljena Zaklada za obnovu Bazilike Srca Isusova

Zaklada za obnovu Bazilike Srca Isusova kao i za gradnju Pastoralnog centra nosit će ime po Anamariji Carević (15), žrtvi  zagrebačkog potresa koja je na današnji dan lani preminula od posljedica ranjavanja.

Zaklada je predstavljena danas u dvorištu Bazilike Srca Isusova koja je pretrpjela veliku štetu u potresu. No nemjerljivo veća šteta dogodila se dan kasnije kada je nesretno svoj mladi život izgubila izgubila Anamarija Carević.

Namjena Zaklade je prikupljanje donacija za obnovu Bazilike Presvetog Srca Isusova te izgradnju Pastoralnog centra.

»Pogled u Baziliku Presvetog Srca Isusova poprilično dočarava stvarnost u kojoj se nalazimo – ruševina je još uvijek puno, strah je još uvijek prisutan, nesigurnosti je na svakome koraku. Ali, ljudi se okupljaju da bi pomogli. Osnivaju se zaklade, fondovi, a humanitarna djela su u ovoj godini bila na vrhunc«, kazala je zamjenica gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić ističući da nada i vjera u bolje sutra nadvladava tmurnost sadašnjeg trenutka.

»I doista, uz puno muke i truda zgrade će se obnoviti, ceste će se popraviti. I ova Bazilika će, kao i svih ovih godina, ponovo okupljati brojne Zagrepčanke i Zagrepčane potrebne duševnog mira. I ovaj pastoralni centar će okupljati generacije mladih koji će u zajedništvu i molitvi rasti i razvijati se u ljude snažnog i nepokolebljivog duha. Baš kakva je bila i naša draga Anamarija«, zaključila je a Majić.

Anamarijina majka, Nataša Carević je rekla je da će s velikim ponosom i ljubavi gledati na novi Pastoralni centar Župe Presvetog Srca Isusova koji će nositi ime njezine kćeri. »Vjerujem da će njezino ime ostati u sjećanju bivšim i sadašnjim naraštajima«, istaknula je Anamarijina majka. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni