Predstavljena usluga Online tržnice grada Zagreba

Predstavljena usluga Online tržnice grada Zagreba

Online tržnice grada Zagreba je nova usluga koja je danas predstavljena u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

Radi se o virtualnoj tržnici, na kojoj će svoje proizvode nuditi obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnici s područja Zagreba i okolice.

Platforma, koja će povezati proizvođače i kupce, ima za cilj promicati upravo lokalne proizvođače jer pojedine mjere ograničenja, uzrokovane pojavom koronavirusa, izravno utječu na njihovo poslovanje.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je suradnicima na realizaciji ovog projekta, istaknuvši kako je ovo odličan kanal za plasiranje voća, povrća, sira i ostalih prehrambenih proizvoda svih OPG-ova s područja Zagreba, koje je snašla nezavidna situacija.

»Nismo sjedili skrštenih ruku! Najvažnije da ovih 50 proizvođača mogu i dalje nudit svoje artikle kupcima«, poručio je gradonačelnik i dodao kako samo razboritošću, disciplinom, solidarnošću i zajedništvom možemo iznaći put iz ove zahtjevne situacije prouzrokovane koronavirusom i potresom. Najavio je da bi trebala zaživjeti »drive-in« tržnice na Žitnjaku, koja bi omogućila građanima da svojim automobilima, a bez da izlaze iz njih i time dolaze u kontakt s ostalim kupcima kupuju namirnice. Kazao je da će takav prijedlog ići prema Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

Pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco ističe kako se radi o projektu koji ide ruku pod ruku s digitalizacijom javnih usluga koju Grad Zagreb provodi već nekoliko godina, s posebnim osvrtom prema građanima. »Tri osnovna preduvjeta ove usluge su jednostavnost, funkcionalnost i da je ona besplatna. Usluga proizvođačima jamči siguran plasman njihove robe, a nakon što se zavedu osnovni podaci, vlasnik OPG-a bira vrstu artikla koju nudi te vrijeme i područje dostave«, izjavio je Laco.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk rekao je kako se nada da će ova platforma biti u funkciji i od pomoći proizvođačima te kupcima i nakon prolaska ove krize.
Projekt je nastao u suradnji Grada Zagreba – Ureda gradonačelnika i Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo te Zagrebačkog holdinga – Podružnice Tržnice Zagreb.

Online tržnica dostupna je na: https://online.trznice-zg.hr/

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni