Predstavljena usluga e-Upisi u odgojno-obrazovne ustanove

Predstavljena usluga e-Upisi u odgojno-obrazovne ustanove

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva predstavio je danas u Zagrebu projekt pod nazivom »Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove«. Usluga e-Upisi u odgojno-obrazovne ustanove dostupna je na platformi e-Građani, a omogućuje brz i jednostavan upis u željenu odgojno-obrazovnu ustanovu u Republici Hrvatskoj.

Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET.

»Cilj je da se roditeljima, učenicima i studentima omogući brz upis u željenu ustanovu bez nepotrebnih administrativnih poslova koji se mogu izbjeći korištenjem postojećih podataka iz svih relevantnih institucija«, istaknuo je Bernard Gršić, državni tajnik  u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva.

Pojasnio je kako će se ovom kompleksnom elektroničkom uslugom upisa građanima omogućiti pokretanje jednog zahtjeva na jednom mjestu s bilo kojeg uređaja i njegova potpuna obrada, neovisno o broju ustanova i poslovnih procesa koji su uključeni u njegovo rješavanje.

»Za upis u vrtiće važno je napomenuti kako ne provode svi vrtići upise kroz ovaj sustav. Neki vrtići u svojim sredinama, gradovima imaju vlastita rješenja i aplikacije za upis«, napomenuo je Gršić.

Ovom se uslugom smanjuje administrativni teret i troškovi za građane te postiže veća ekonomičnost i učinkovitost u radu javne uprave.

Projekt je ukupno vrijedan oko 40 milijuna kuna od čega je 85 posto sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni