Predstavljena publikacija “Alzheimer stripoteka”

Predstavljena publikacija “Alzheimer stripoteka”

U gradskom prostoru ZgForum u četvrtak je održana promocija publikacije Alzheimer stripoteka koju je izradio Dom za starije osobe Sveti Josip Zagreb.

»Izdavanjem publikacije željeli smo osvijestiti širu javnost o problemima oboljenja od Alzheimerove bolesti, koja zahtjeva vrlo intenzivnu medicinsku i zdravstvenu skrb«, rekla je ravnateljica doma Sv. Josip Ljiljana Vrbić te dodala kako je u Hrvatskoj više od 90 000 oboljelih od ove bolesti.

»Publikaciju smo osmislili kroz 10 stripova u kojima se opisuju simptomi demencije te se u isto vrijeme daju i odgovori kako reagirati na njih. Osim što se u publikaciji nalazi niz informacija o skrbi za oboljele, nalaze se i informacije za njegovanje njegovatelja jer se nalaze u vrlo stresnim situacijama«, objasnila je ravnateljica.

Izvadak iz “Alzheimer stripoteke”

Čestitavši Domu za starije osobe na izdavanju publikacije zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević istaknula je da je sustav socijalne zaštite i pomoći starijim i nemoćnim osobama u Zagrebu na zavidnoj razini te da se konstanto pokušava napraviti korak dalje, kako bi Europa i svijet mogli učiti od nas. »Upravo su ovo primjeri dobre prakse te se nadam da će publikacija doživjeti više svojih izdanja i biti dostupni široj zajednici«, napomenula je.

Publikacija Alzheimer stripoteka je tiskana pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, a može se prelistati kao elektronička knjiga na: https://prezi.com/p/a6onixhktr0a/alzheimer-stripoteka/ (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni