Predstavljena nova zagrebačka žičara

Predstavljena nova zagrebačka žičara

»Automobili na Sljemenu će biti povijest, jer će se uvesti posebna naplata za njih«, najavio je gradonačelnik Bandić

Na okretištu tramvaja Dolje u Gračanima u petak je održano predstavljanje projekta nove zagrebačke žičare prikazano u 3D filmskoj animaciji. Uz prigodni glazbeni program, gradonačelniku Zagreba Milanu Bandića i suradnicima pridružili su se i mnogobrojni građani.

»Prije dva tjedna raspisan je natječaj za opremu sljemenske žičare u iznosu od 20 milijuna eura, a polovicom travnja biti će otvorene i ponude, naglasio je gradonačelnik Bandić. Ništa više ne može zaustaviti izgradnju žičare na koju smo čekali 12 godina od kada smo staru ljepoticu otpratili u mirovinu. Nova žičara promijenit će izgled naših Gračana, Šestina i cijelog Prigorja, a 1. kolovoza sljedeće godine vidimo se ovdje na istom mjestu na otvorenju sljemenske ljepotice«, rekao je gradonačelnik te dodao da će automobili na Sljemenu biti povijest, jer će se uvesti posebna naplata za njih.

Nova žičara vozit će od polazne postaje na lokaciji Dolje do zadnje – gornje postaje na Sljemenu, na nadmorskoj visini od 1030,42 m.

Predviđeno je da će žičara u sat vremena u 84 gondole prevoziti 1500 putnika. Vožnja će trajati 16,5 minuta a gondole će se kretati brzinom od 6m/s.

Video animacije dostupna je na ovoj poveznici. (zg-magazin)