Predstavljena brošura „Savjeti o sigurnosti“

Predstavljena brošura „Savjeti o sigurnosti“

Brošura na jednom mjestu objedinjuje sve važne brojeve, upute i korisne savjete kako postupiti za vrijeme prirodnih katastrofa i velikih nesreća, tehničko-tehnoloških katastrofa i ostalih opasnosti

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, dekan Veleučilišta Velika Gorica Ivan Toth i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić predstavili su priručnik Zagrebačke županije „Savjeti o sigurnosti“ koji pojašnjava osnovne postupke i pravila ponašanja u pojedinoj kriznoj situaciji.

Brošura na jednom mjestu objedinjuje sve važne brojeve, upute i korisne savjete kako postupiti za vrijeme prirodnih katastrofa i velikih nesreća, tehničko-tehnoloških katastrofa i ostalih opasnosti.

Župan Kožić pohvalio je rad svih sigurnosnih službi u Zagrebačkoj županiji, te je istaknuo kako su dobra suradnja i koordiniranost službi jamstvo sigurnosti svih stanovnika Zagrebačke županije. „Ono što teoretičari kriznog menadžmenta vole naglasiti jest da je prevencija i pravovremeno prepoznavanje kriznih situacija već polovica obavljenog posla. Upravo zbog toga smatrali smo iznimno važnim objaviti jednu ovakvu brošuru“ naveo je župan.

Jedinstven priručnik

„Ovo predstavlja svojevrsni pilot projekt jer, uz Grad Zagreb, vjerujem da u Hrvatskoj nema županije koja se može pohvaliti ovakvim priručnikom“ rekao je Ivan Toth, dekan Veleučilišta Velika Gorica nadodavši kako je brošura pisana na temelju stvarne ugroženosti koje prijete Zagrebačkoj županiji. „Cilj brošure je upozoriti i praktičnim savjetima pripremiti stanovništvo na pravovremenu zaštitu“ istaknuo je Toth.

Jadan Perinić, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje istaknuo je važnost prevencije u upravljanju kriznim situacijama, te je naveo kako u tom smislu „SOS brošura“ predstavlja iskorak u edukaciji stanovništva.

Brošuru je Zagrebačka županija realizirala u suradnji s Veleučilištem Velika Gorica, prvih 110.000 primjeraka distribuirat će se svim županijskim osnovnim i srednjim školama kao i kućanstvima na području županije.

Brošuru možete pogledati i preuzeti ovdje. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni