Predstavljena aplikacija za lakše orijentiranje na Medvednici

Predstavljena aplikacija za lakše orijentiranje na Medvednici

Kod Pilane Bliznec danas je predstavljena mobilna aplikacija Grada Zagreba »Moje Sljeme«.

Aplikacija je namijenjena Zagrepčanima i svim posjetiteljima grada s ciljem približavanja prirodi te poticanja aktivnog, zdravog načina življenja. U aplikaciju je uneseno 77 poznatih pješačkih staza i 314 popularnih odredišta. Osmišljena je lakše snalaženje po stazama Medvednice, a pruža informacije o duljini, trajanju i težini uspona.

Pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco pojasnio je kako se kroz projekt želi predstaviti sadržaj Medvednice te korisniku pružiti navigacijske smjernice prilikom posjeta zagrebačkoj gori.

Predstavljanju aplikacije se virtualno uključila i obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pvičić Vukičević koja je trenutno u izolaciji jer je pozitivna na COVID-19.

»Ova aplikacija omogućit će našim sugrađanima da na jedan siguran način koriste sve staze koja Medvednica nudi«, istaknula je Pavičić Vukičević u opbraćanju putem video-poziva.

Dodala je kako je sigurna sam da će aplikacija biti korisna mnogima, kao dodatna motivacija da se pokrenu i provedu aktivan odmor u prirodi te pritom istaknula važnost mentalnog i fizičkog zdravlja u trenutnim uvjetima epidemije.

Predstavnici Gradske uprave očekuju da če se popularizacijom aplikacije smanjiti i broj automobila na Medvednici.

Promotivni video: https://www.youtube.com/watch?v=5Lyu2gqZBSE

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni