Predstavljena aplikacija “Otvoreni zrak”

Predstavljena aplikacija “Otvoreni zrak”

Kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević (Zagreb je NAŠ ! i Možemo) danas je u gornjogradskom parku Grič predstavio sustav “Otvoreni zrak” za mjerenje kvalitete zraka u Zagrebu kao jedno od digitalnih komunikacijskih rješenja za transparentan i pametan grad.

Podaci o kvaliteti zraka građanima će od danas dostupni putem aplikacije https://zrak.mozemo.hr/.

“Dok većina stranaka u predizbornoj kampanji građanima nudi upaljače i kemijske olovke, mi građanima nudimo bolje usluge. Iskoristili smo sredstva koja kao stranke dobivamo iz proračuna i nabavili stanice za mjerenje kvalitete zraka. Uspjeli smo napraviti za nekoliko tjedana ono što Gradska uprava nije napravila u 20 godina”, rekao je Tomašević.

Naglasio je da je u njihovom izbornom programu naglasak stavljen na digitalne tehnologije kao jednu od poluga za transformaciju upravljanja Gradom.

“Digitalne tehnologije ćemo koristiti za transparentno pokazivanje rada Gradske uprave, ali i za unapređenje različitih mreža u gradu Zagrebu, prvenstveno prometne mreže te mreže vodopskrbe i odvodnje”, najavio je.

Član kvartovske grupe Novi Zagreb – istok Tonko Bogovac upozorio je na veliko zagađenje zraka zbog odlagališta Jakuševac te je istaknuo važnost sustava u mjerenju kvalitete zraka. Naglasio je da će se mjerenje kvalitete zraka sada provoditi i na nekim novim lokacijama te su senzori postavljeni u Svetoj Klari, Trnju, Gornjem gradu i Dubravi.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni