Predstavljen Vodič za starije građane

Vodič sadrži informacije o ostvarivanju prava iz područja socijalne i zdravstvene zaštite, mirovinskog osiguranja, te popise s telefonima i adresama različitih institucija koje se bave i skrbe o starijim građanima

Uoči Međunarodnog dana starijih osoba – 1. listopada, u Gradskoj upravi predstavljeno je  4. dopunjeno izdanje Vodiča za starije građane grada Zagreba, besplatne publikacije koju izdaje Grad i koja je za početak tiskana u 10.000 primjeraka.

Gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako je to jedan od pokazatelja desetogodišnje sustavne brige gradskih institucija o našim najstarijim i najmudrijim sugrađanima. Vodič bi trebao biti tiskan u 30.000 primjeraka kako bi bio dostupan svima koji ga trebaju.

„Vodič sadrži informacije o ostvarivanju prava iz područja socijalne i zdravstvene zaštite, mirovinskog osiguranja, te popise s telefonima i adresama različitih institucija koje se bave i skrbe o starijim građanima, te su korisne starijoj populaciji, ali i nama“, rekla je predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Biserka Budigam, posebno izdvojivši dio Vodiča koji sadrži savjete i preporuke.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna dodala je da se Vodič može nabaviti u Domovima za umirovljenike, udrugama i institucijama koje se bave brigom o starijima te da će biti dostupan svima.

Prezentaciji je prisustvovao i predstavnik najstarije generacije, korisnik Doma umirovljenika Pešćenica gospodin Boris Vovk, koji je naglasio da se Vodičem služi još od njegovog prvog izdanja jer sadrži mnoštvo korisnih informacija, te ujedno zahvalio svima na ideji i trudu. (zagreb.hr /zgm)