Predstavljen projekt “Zadovoljan radnik – uspješan poslodavac”

Predstavljen projekt “Zadovoljan radnik – uspješan poslodavac”

Prijavitelj i korisnik Novi sindikat, sa partnerima Hrvatska Udruga za mirenje i Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova su 22. siječnja predstavili EU projekt ZaRUP – “Zadovoljan radnik, uspješan poslodavac”.

Razdoblje provedbe projekta je od 1. 8. 2020 – 31. 1. 2022. godine. Nakon javnog predstavljanja održan je okrugli stol na temu »Motivacija i demotivacija sezonskih radnika«. Govorilo se o uvjetima rada sezonaca, što ih potiče na rad u sezoni, a što su pak negativni aspekti zbog kojih radnici više ne žele raditi sezonske poslove, doznajemo od predsjednika Novog sindikata Marija Ivekovića koji je predstavio ciljeve projekta.

»Projektom ZaRUP nastojat ćemo kroz partnerski odnos s poslodavcima osnažiti socijalni dijalog u malim i srednjim poduzećima te potaknuti bolje uvjete rada posebno za sezonske radnike. Poznato je da iza svakog uspješnog poslodavca stoje zadovoljni radnici pa je glavni naglasak upravo na tome«, kaže Iveković.

U Novom sindikatu se nadaju da će aktivnosti projekta pridonijeti poboljšanju stručnih kompetencija poduzetnika u upravljanju ljudskim potencijalima. Ukratko, projekt bi trebao izravno pridonijeti poboljšanju uvjeta rada i konzumiranju radničkih prava, ali istodobno i obveza prema poslodavcu.

Ukupna je vrijednost projekta je 978.672,35 kuna, od čega 15 % sufinacira Republika Hrvatska (146.800,85 kn), a 85 % Europska unija (831.871,50 kn). Projekt je spomenutim sredstvima sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. (DKB)

Komentiraj

*