Predstavljen projekt uređenja Tehničkog muzej Nikola Tesla

Predstavljen projekt uređenja Tehničkog muzej Nikola Tesla

Projekt Teslino novo ruho – Muzej znanosti i tehnike za 21. stoljeće obuhvaća izradu dokumentacije za uređenje vanjskog i unutarnjeg prostora te uvođenje novih sadržaja koji povećavaju atraktivnost Muzeja, privlače veći broj posjetitelja i generiraju nova radna mjesta

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla u četvrtak je održana konferencija za novinare u povodu početka provedbe projekta Teslino novo ruho – Muzej znanosti i tehnike za 21. stoljeće. Projekt je predstavila ravnateljica Tehničkog muzeja Nikola Tesla i voditeljica projekta Markita Franulić. Riječ je o projektu obnove kulturne baštine koji je sufinancirala Europska unija bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna je vrijednost projekta 3.406.446,75 kuna, od čega je 3.222.213,75 prihvatljivi trošak. U obliku bespovratne potpore iz Europskog fonda za regionalni razvoj projektu je dodijeljeno 2.577.770,99 kuna, a sa 644.442,75 kuna u financiranju sudjeluje Tehnički muzej Nikola Tesla.

Tijekom uvodnog izlaganja u ime partnera projekta Grada Zagreba gospođa Mirjana Zubak, pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije, naglasila je kako ovaj projekt među ostalim smatra važnim zbog promicanja kulturne baštine i povezivanja dobrih priča koje je Hrvatska dala svijetu. Gospodin Veljko Mihalić iz Gradskog ureda za kulturu istaknuo je kako je ovo jedan od najpopularnijih muzeja sa oko 180.000 posjetitelja godišnje te je njegova obnova neophodna.

Projekt Teslino novo ruho – Muzej znanosti i tehnike za 21. stoljeće obuhvaća izradu dokumentacije za uređenje objekata nepokretne kulturne baštine (vanjskog i unutarnjeg prostora) te uvođenje novih sadržaja koji generiraju nove programske aktivnosti, povećavaju atraktivnost i vrijednost Tehničkog muzeja Nikola Tesla, privlače veći broj posjetitelja i generiraju nova radna mjesta. Očekuje se da će se projektom Teslino novo ruho – Muzej znanosti i tehnike za 21. stoljeće pridonijeti zadovoljavanju kulturnih i turističkih potreba lokalnog stanovništva, povećanju atraktivnosti područja kao turističke destinacije kroz jaču integraciju objekata kulturne baštine u društveni i gospodarski život Grada Zagreba. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni