Predstavljen projekt Novi Jelkovec – mjesto neovisnog življenja

Predstavljen projekt Novi Jelkovec – mjesto neovisnog življenja

Projekt se odnosi na podizanje kvalitete života dobne skupine osoba s invaliditetom iznad 21 godine starosti

U Gradskoj upravi danas je predstavljen projekt Novi Jelkovec mjesto neovisnog življenja. Riječ je o projektu koji je financiran sredstvima Europske unije, a kojim se želi doprinijeti socijalnoj uključenosti osoba s invaliditetom.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je podsjetila da Grad Zagreb od 2003., donošenjem prvog strateškog dokumenta sustavno skrbi o potrebama osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

»Ovaj projekt je „community projekt – od zajednice za zajednicu“ i upravo to govori koji je cilj i što je smisao projekta, a za Novi Jelkovec želimo da izraste u primjer naselja u kojima građani sudjeluju u promicanju zajedništva kojeg će se poticati kroz organizaciju aktivnosti u zajednici«, poručila je.

»Održivost projekta će se osigurati kroz novoosnovanu gradsku ustanovu-Centar za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec, a sve s ciljem da kvaliteta života osoba s invaliditetom i njihova integracija u ovom naselju postignu višu razinu što je u konačnici cilj svakog civiliziranog društva«, naglasila je zamjenica Majić.

Ravnateljica Malog doma-Zagreb Tatjana Petrović istaknula je da se projekt Novi Jelkovec – mjesto neovisnog življenja odnosi na podizanje kvalitete života dobne skupine osoba s invaliditetom iznad 21 godine starosti.

»Osluškujemo potrebe i moramo biti prilagodljivi u pravom trenutku sa pravim uslugama na pravom mjestu te se nadamo da ćemo ovaj model preslikati i na druge lokalne zajednice u Hrvatskoj«, kaže.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić kazala je da su EU sredstva u ovim teškim i neizvjesnim vremenima od izuzetne važnosti. Projektom će, dodala je, biti uključeno 100-tinjak osoba s invaliditetom, oko 50 njihovih članova obitelji i 50 stručnjaka koji će se educirati, oformiti mobilne timove i pružiti im podršku.

Projekt se provodi u suradnji s dnevnim centrom za rehabilitaciju djece i mladeži Mali dom – Zagreb, Centrom za rehabilitaciju Silver, Centrom za rehabilitaciju Stančić, Centrom za autizam i Hrvatskim savezom udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji OSIce. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni